Politie Gelderland-Midden

Ede - mannen aangehouden na verzet tegen agenten
Publicatiedatum: 23-03-2005

De Edese politie heeft dinsdagavond een 34-jarige Edenaar en een 40-jarige man uit Renswoude aangehouden wegens onder meer verzet, bedreiging en poging tot zware mishandeling. Agenten waren rond tien uur naar het adres van de Edenaar geroepen in verband met een conflict en hulpverlening. De Edenaar zou daarbij zijn weggereden onder invloed van medicijnen. De Edenaar werd even later rijdend aangetroffen in zijn auto. Toen de agenten hem wilden aanhouden ging de man er vandoor en zou daarbij enkele verkeersovertredingen hebben gepleegd zoals te hard rijden. Ook zou hij inhaalmanoeuvres hebben uitgevoerd waarbij het overige verkeer in gevaar werd gebracht en zijn ingereden op een politiewagen. Uiteindelijk kon de man weer bij zijn woonadres worden aangehouden. De Renswoudenaar zou kort daarop met zijn wagen zijn ingereden op een van de agenten, terwijl die bezig was met de aanhouding van de Edenaar. De Renswoudenaar werd daarop ook aangehouden, maar die verzette zich. Met behulp van een politiehond kon de Renswoudenaar alsnog worden aangehouden. De Renswoudenaar liep daarbij een lichte verwonding op omdat hij door de hond gebeten werd. Beide mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum - Renkumer (13) gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 23-03-2005

Een dertienjarige Renkumer is dinsdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Melkdam in zijn woonplaats. Het slachtoffer zat vermoedelijk als passagier in een auto, die rond kwart voor negen door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal, een bushaltebord en ander straatmeubilair was gebotst. Volgens getuigen was er vlak na de aanrijding iemand bij de auto weggerend. Vermoedelijk is dat de bestuurder geweest. Die is echter nog spoorloos. De politie onderzoekt nog hoe de aanrijding heeft plaatsgevonden. Het slachtoffer is met een verwonding aan zijn hoofd naar het Ziekenhuis Rijnstate gebracht. De eigenaar van de auto meldde zich in de loop van de avond en had verklaard dat de auto vanuit Renkum was gestolen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede - man aangehouden na bedreiging

Publicatiedatum: 23-03-2005

De Edese politie heeft dinsdagavond een 21-jarige man uit Helmond aangehouden wegens bedreiging. De man zou een 18-jarige vrouw uit Amsterdam met de dood bedreigd hebben, in bijzijn van politieagenten. De agenten waren eerder naar de woning van een 19-jarige vrouw uit Ede geroepen in verband met een conflict. Daar bleek dat de 18-jarige Amsterdamse op bezoek was bij haar vriendin. De Helmonder, de ex-vriend van de Edese, was daar ook in de woning. De Edese vrouw had echter net de relatie met de Helmonder verbroken waarbij ruzie was ontstaan. De Amsterdamse was daarop de woning uitgevlucht en waarschuwde de politie. Toen de agenten in het conflict wilden bemiddelen bedreigde Helmonder de Amsterdamse met de dood. De man werd daarop aangehouden. Na verhoor is de man weer vrijgelaten. In overleg met justitie kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Barneveld - fietsers botsen: meisje licht gewond
Publicatiedatum: 23-03-2005

Een zeventienjarig meisje uit Barneveld is dinsdagavond op de Van Zuijlen van Nieveltlaan in haar woonplaats licht gewond geraakt. Het meisje botste rond kwart over acht nabij de kruising met de Barnseweg op een andere fietser, een 58-jarige plaatsgenoot, die haar over het fietspad tegemoet kwam. Volgens de politie hadden beide fietsers wel licht op. Vermoedelijk als gevolg van de regen en de duisternis hebben beiden elkaar te laat opgemerkt. De Barneveldse raakte bij het ongeval gewond, waarop een ambulance werd gewaarschuwd. Personeel van de ambulance achtte echter ziekenhuisopname niet nodig. Het meisje had vermoedelijk een lichte hersenschudding opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---