Binnensticht, 10.00 uur

Utrecht 23-03-2005 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Poging inbraak

ZEIST Op dinsdag 22 maart werd een verdachte aangehouden voor een poging tot inbraak.

Rond 20.40 uur zag een getuige dat een jongeman bij een woning aan de Frank van Borselenlaan probeerde in te breken. Toen de inbreker bemerkte dat hij was gezien, ging hij er vandoor.

Politiemensen stelden aan de hand van het signalement een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werd de verdachte, een 18-jarige jongeman uit Zeist, op de Cornelis Schellingerlaan, aangehouden. Hij had geprobeerd een deur van de woning open te breken, maar dat was nog niet gelukt. De verdachte is voor verhoor ingesloten en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veel airbags gestolen

DRIEBERGEN-RIJSENBURG In de nacht van maandag 21 op dinsdag 22 maart zijn uit meerdere autos airbags gestolen.

Op dinsdag deden negen Drieberger auto-eigenaren aangifte van het feit dat in de voorgaande nacht uit hun Volkswagen Golf de airbag uit het dashboard aan de bijrijderzijde was gestolen. De meeste autos bleken te zijn opengebroken.

Getuigen die de genoemde nacht iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

ZEIST Op dinsdag 22 maart heeft de politie een verkeerscontrole op de Panweg gehouden.

Ter plaatse werden zesentwintig bekeuringen uitgeschreven, onder ander zeven voor te hard rijden en negen voor het niet dragen van de autogordel. Tevens werden dertig snelheidsovertreders geflitst. Zij krijgen binnenkort hun bekeuring thuis.