Gemeente Maassluis

Bijdrage in verhuis- en inrichtingskosten voor bewoners Burgemeesterswijk

Bewoners van woningen in de Burgemeesterswijk die gesloopt worden, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten die zij maken voor het verhuizen en het inrichten van hun nieuwe woning. De gemeente Maassluis heeft hiervoor een speciale regeling.

De regeling is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot en met 125 procent van het sociaal minimum. Ter indicatie: voor alleenstaanden zonder kinderen gaat het dan om een inkomen van EUR 1006,12 netto per maand, voor echtparen (met of zonder kinderen, jonger dan 18 jaar) om een inkomen van EUR 1.437,29. Deze huishoudens ontvangen een eenmalige verhuisbijdrage van EUR 675,- . Dit bedrag wordt alleen verstrekt aan mensen die ook een vergoeding van Maasdelta krijgen. De gezamenlijke tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten van Maasdelta en de gemeente komt daarmee op EUR 5.675,- per huishouden. De regeling van de Maasdelta is onafhankelijk van het inkomen.

Begin maart heeft Maasdelta Maassluis bekend gemaakt welke flatgebouwen en straten deel uitmaken van de tweede sloopfase van de Burgemeesterswijk. De betrokken bewoners worden met een brief geïnformeerd over de regeling. In deze brief is aangegeven welke huishoudens in aanmerking komen voor de bijdrage en hoe deze kan worden aangevraagd.

De renovatie van de Burgemeesterswijk heeft grote gevolgen voor de circa 3500 bewoners van de woningen die gesloopt worden. Om die reden heeft het college in het Programma op Hoofdzaken 2002 - 2006 opgenomen dat er een goede verhuiskostenregeling moest komen. Maasdelta Maassluis is hiervoor weliswaar eerstverantwoordelijke, maar het college wilde voor minima een extra bijdrage.