Gemeente Hilversum

Deel Jacobus Pennweg krijgt parkeersysteem
Een deel van de Jacobus Pennweg krijgt in juni 2005 het Hilversumse parkeersysteem van 'betaald parkeren gecombineerd met vergunninghoudersparkeren'. Het gaat om het gedeelte dat ligt tussen de Heuvellaan en de Godelindeweg. Dit besluit is op 22 maart 2005 door het Hilversumse college van burgemeester en wethouders genomen.

Straatadvies
Het besluit is gelijk aan het straatadvies dat de bewoners en ondernemers in februari gaven. Het advies volgt uit de resultaten van een enquête over betaald- en vergunninghoudersparkeren dat in de straat is gehouden. In de enquête werd aan de bewoners en ondernemers van dit straatdeel gevraagd of zij invoering van het betaald parkeren zien als een oplossing voor de parkeerdrukte in hun straat. De enquête is gehouden op verzoek van een aantal bewoners van het straatdeel.

Resultaten enquête overduidelijk
83% van de bewoners en ondernemers heeft de enquête teruggestuurd. Hiervan was 80 % voor invoering van het parkeersysteem. De werkingsdagen en -tijden waarop in dit deel van de Jacobus Pennweg betaald parkeren zal gaan gelden is van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur.