Gemeente Ermelo


WERKGELEGENHEID GEMEENTE ERMELO

Werkgelegenheid in Ermelo gestegen.
De werkgelegenheid in de gemeente Ermelo is in 2004 gestegen met 2,0%. Dit blijkt uit de eerste uitkomsten van de Provinciale Werkgelegenheidsenquête Gelderland 2004, uitgevoerd in opdracht van het meeste van de Gelderse gemeenten en de provincie Gelderland. In dit jaarlijkse onderzoek worden alle bedrijven en instellingen verzocht om inzicht te geven in het aantal werkzame personen en de hoofdactiviteit van het bedrijf met als peildatum 1 april. Uit de cijfers blijkt dat in 2004 de werkgelegenheid in heel Gelderland licht is gestegen (0,2%). In de Noordwest Veluwe is de werkgelegenheid gedaald met 1,0%. Uit de uitkomsten van de afgelopen jaren wordt de indruk gewekt dat wanneer het in Gelderland gemiddeld goed gaat de Noordwest Veluwe achterblijft, terwijl in perioden met wat lagere groei in Gelderland de regio beter presteert.

Regionale werkgelegenheidsontwikkeling 2004

Ondanks de daling in de regio, heeft de werkgelegenheid in Ermelo zich in 2004 goed ontwikkeld. Met 270 nieuwe banen kende Ermelo de grootste stijging van de werkgelegenheid in de regio. Ook over een langere periode (2000-2004) heeft Ermelo in vergelijking met de regiogemeenten met 2% een bovengemiddelde jaarlijkse groei. Voor heel Noordwest Veluwe (inclusief de gemeenten Hattem en Heerde) geldt een gemiddeld groeipercentage van 1,1% per jaar. De Ermelose
werkgelegenheidsstructuur bestond in 2004 uit 13.870 banen en 1560 vestigingen. De sector gezondheids- en welzijnszorg zorgt voor ruim eenderde van de werkgelegenheid. Net als in heel Gelderland levert deze sector ook in Ermelo de meeste nieuwe banen op.

Werkgelegenheidsstructuur Ermelo 2004