Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


PvdA-fractie Europees Parlement bezoekt Geuzenveld-Slotermeer

Deze week heeft de PvdA-fractie van het Europees Parlement ons stadsdeel bezocht. Naast een informatiebijeenkomst met onder meer stadsdeelvoorzitter Robin de Bood werd een stadswandeling georganiseerd.

Enkele keren per jaar bezoekt de PvdA-fractie van het Europees parlement uiteenlopende lokaties in Nederland om te kijken wat er in den lande speelt. Maandag 21 maart werd stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer bezocht.

De delegatie, onder leiding van Max van den Berg, werd door stadsdeelvoorzitter Robin de Bood verwelkomd in Het Pluspunt.

Presentatie
Er werd een presentatie gegeven over stedelijke vernieuwing en wijkmanagement. Daarnaast kreeg de fractie informatie over het project "Programmering van de brede school 't Koggeschip".

Hierbij biedt een school, naast de reguliere onderwijsfunctie, tal van andere activiteiten aan. En dan niet alleen aan de leerlingen, maar ook aan hun ouders en buurtbewoners. De "brede school" krijgt hiermee een centrale functie in de buurt en draagt bij aan een grotere sociale cohesie.

Een belangrijk onderdeel van deze pilot is de manier waarop het stadsdeel, de school, de ouders, buurtbewoners en de aanbieders van diensten samenwerken om te bepalen welke activiteiten er in de brede school voor de buurt zullen worden georganiseerd.

Stadswandeling
Na deze bijeenkomst werd een wandeling gemaakt, waarbij de Geuzenbaan, Buurt 9 en de Bakemabuurt werden aangedaan. Hier hoorden de bezoekers over de bouwprojecten en het opknappen van het Lambertus Zijlplein.