PERSBERICHT - 2005-03-23

Volop activiteiten en investeringen markeren vertrouwen in de toekomst

Libéma verwacht zeer succesvol jaar 2005

Bestuursvoorzitter Dirk Lips van Libéma verwacht dat 2005 een zeer succesvol jaar zal worden. Hoogtepunt wordt de officiële opening van de vernieuwde Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Met een totale oppervlakte van 44.000 m2 is dit nu de derde grootste beurslocatie van het land. Daarnaast wordt hard gewerkt aan de ontwikkeling van het voormalige Floriadeterrein en het Omnisportcentrum in Apeldoorn

Libéma is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de grootste en meest diverse vrijetijdsconcems van Nederland en ontvangt nu jaarlijks meer dan vijf miljoen gasten. Om deze gasten ook dit jaar weer een perfecte beleving te bieden, wordt er volop geïnvesteerd in onze bedrijven, schrijft Lips aan het begin van het seizoen.

Terugblik
Voor Libéma was 2004 een succesvol jaar, dat met een positief resultaat is afgesloten. Hoogtepunten waren de openingen van drie nieuwe attractieparken (Attractiepark Cape Holland, Het Nederlands Stripmuseum Groningen en Dierenrijk Europa) en de realisatie van de nieuwbouw van Brabanthallen 's-Hertogenbosch. De bestaande attractieparken realiseerden goede bezoekersaantallen. De vertrouwde beurzen en evenementen bij de diverse accommodaties van Libéma brachten ruim twee miljoen bezoekers op de been. Ook Libémas vakantieparken ontvingen, ondanks de moeilijkere tijden in deze markt, veel gasten.

Veel investeringen en vernieuwingen
Dit jaar investeren we opnieuw volop in onze bedrijven, kondigt Lips aan. Bij de divisie Attractieparken presenteert Ecodrome Zwolle een absolute topper. In de Expeditie Tijdreis beleeft de bezoeker het ontstaan van het leven op aarde. Met uitbundige decors van prehistorische scènes, levensechte modellen van oeroude en moderne dieren en allerlei licht-, geluid- en bewegingseffecten is dit een unieke attractie in de Benelux.

Terug naar oorsprong
Safaripark Beekse Bergen gaat terug naar de oorsprong. Er wordt hier veel geïnvesteerd om de bezoeker 'een dagje Afrika' te laten beleven. Bijvoorbeeld door de introductie van unieke avondsafari's, maar ook door de komst van veel nieuwe diersoorten zoals luipaarden en nyala's. Ook in Dierenrijk Europa zijn diverse nieuwe diersoorten te zien, zoals de Griekse landschildpadden, Noordzeeroggen (die bezoekers zelfs kunnen aaien) en de Europese wilde kat.

Sail-sfeer
Attractiepark Cape Holland krijgt de hele een echte SAIL-sfeer. Al voordat het nautische evenement in Amsterdam begint zijn hier al diverse Tall Ships te zien. Bovendien neemt de Prins Willem, het grootste VOC-schip ter wereld, ook deel aan SAIL 2005. Tenslotte wordt in het Nederlands Stripmuseum Groningen een tweetal grote tentoonstellingen geopend worden. Eén met de iconen Suske & Wiske en één rondom het populaire stripfiguur DirkJan.

Nieuw concept
Libéma Vakantieparken heeft dit jaar een nieuw en uniek concept geïntroduceerd. De gasten mogen nu, tijdens hun verblijf, onbeperkt en gratis genieten van de acht attractieparken van Libéma. Ook wordt volop in de kwaliteit van de campings geïnvesteerd, waarbij wordt gestreefd naar het 5-sterrenniveau van de nieuwe classificatie. Gezien de groei van het aantal boekingen, blijken deze vernieuwingen zeer gewaardeerd te worden door de consument, constateert Lips.

Brabanthallen
De divisie Beurzen & Evenementen presenteert dit jaar een groot scala aan succesvolle publieksevenementen en vakbeurzen. Hoogtepunt wordt de officiële opening van de vernieuwde Brabanthallen 's-Hertogenbosch. Met een totale oppervlakte van 44.000 vierkante meter is dit nu de derde grootste beurslocatie van het land. Libéma is trots met de grote rol, die zij sinds dit jaar speelt bij de organisatie van Indoor Brabant. In 2005 wordt ook begonnen met de exploitatie en uitbreiding van de Zeelandhallen in Goes. Deze accommodatie is een absolute aanwinst die we verder gaan ontwikkelen met diverse andere commerciële functies, aldus de Libéma-directeur.