Psycho-medisch centrum Parnassia

Intensieve samenwerking GGZ Delfland en Parnassia, psycho-medisch centrum

GGZ Delfland en Parnassia, psycho-medisch centrum hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten. De komende jaren gaan GGZ Delfland en Parnassia intensief samenwerken om de inhoud en kwaliteit van de zorg te verbeteren.

GGZ Delfland en Parnassia, psycho-medisch centrum hebben een samenwerkingsovereenkomst afgesloten, die op 21 maart 2005 is getekend door de voorzitters van de Raden van Bestuur, drs. Rieneke de Wit en drs. Frits Verschoor.

'Ondertekening overeenkomst, 21 maart 2005'

Doel van de overeenkomst

van concrete projecten waarin intensief samengewerkt gaat worden, spelen beide zorginstellingen adequaat in om de zorginhoud samen verder te ontwikkeling en lopende knelpunten op te lossen. Hierdoor ontstaat er een soepelere verwijzing tussen de beide instellingen waardoor de patiënten sneller geholpen kan worden. Concrete resultaten zijn er op het gebied van:

* Ouderenzorg;
Bekijken van de mogelijkheid om gezamenlijk een transmuraal centrum Ouderen Westland neer te zetten;
Samenwerking op het gebied van kwaliteitsverbetering en onderzoek.
* Schizofrenie;
Ontwikkelen gezamenlijk aanbod eerste psychose behandeling.
* Geïntegreerd verslavings- en psychiatrie-aanbod; In Delft komt een geïntegreerd team waarbij de expertise van Parnassia en GGZ Delfland op dit gebied samengevoegd wordt. Er wordt toegewerkt naar een geïntegreerd aanbod van verslavingszorg en psychiatrie bij GGZ Delfland.

* Verstandelijke gehandicapten en GGZ problematiek. Gezamenlijke visieontwikkeling die moet leiden tot praktische samenwerking.
* De kennis van de specialistische zorgprogrammas zoals ADHD, Angststoornissen, Stemmingsstoornissen, etc. delen en in praktijk brengen.

* Gezamenlijk werken aan de wachtlijstenproblematiek.

Groot voordeel van deze samenwerking is dat de zorgprogrammas beter doorontwikkeld kunnen worden door het delen van de zorgkennis, waardoor er aan de patiënt betere zorg geboden kan worden.

Ander belangrijk uitgangspunt is de schaalvoordelen die te behalen zijn bij de ondersteunende diensten, onder andere op het gebied van ICT, patiëntenvoorzieningen, gebouwen en onderhoud, en scholing en opleiding. Gedacht wordt aan:

* Opzet gezamenlijke dienstverlening op diverse gebieden, zoals bouw en onderhoud en ICT;

* Afsluiten gezamenlijke contracten;

* Gezamenlijke ontwikkeling op het gebied van opleiding.