Persberichten 23/03 ochtend

Regio 23-03-2005

Noordwijk Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 23 maart rond 02.05 uur op de Provincialeweg N206 een 32-jarige automobiliste uit Noordwijk. De agenten controleerden de vrouw nadat zij zagen dat ze wel een erg groot deel van de rijbaan nodig had en af en toe ook de berm pakte. De agenten constateerden drankgebruik bij de vrouw en hielden haar aan. De ademanalyse die volgde gaf als uitslag 910 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie vorderde daarop het rijbewijs van de vrouw in en maakt proces-verbaal op.

Voorhout Aanrijding Op de s Gravendamseweg gebeurde dinsdag 22 maart rond 18.30 uur een aanrijding waarbij drie autos waren betrokken. Er viel één licht gewonde. De aanrijding ontstond nadat een 36-jarige automobilist uit Voorhout afremde voor een uit een uitrit komende auto. Een 35-jarige automobiliste uit Voorhout die achter de man reed lukte het niet om op tijd te remmen en botste op haar voorganger. Een achter de Voorhoutse rijdende 26-jarige automobiliste uit Noordwijkerhout lukte het eveneens niet om op tijd te remmen en botste op de auto van de Voorhoutse. De vrouw uit Voorhout is met nekklachten overgebracht naar het LUMC.

Oegstgeest Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 23 maart rond 01.45 uur op de Geverstraat een 26-jarige automobiliste uit Amsterdam. De agenten stelden drankgebruik bij de vrouw vast en hielden haar aan. De daarop volgende ademanalyse gaf als uitslag 420 ug/l (limiet 220 ug/l). De politie maakt proces-verbaal op.

Leiden Mishandeling De politie hield op woensdag 23 maart rond 02.35 uur op de Plesmanlaan nabij de spoortunnel twee mannen uit Leiden aan. De mannen van 38 en 35 jaar waren om nog onbekende reden in gevecht geraakt met een 43-jarige plaatsgenoot. Deze werd door de twee geschopt en geslagen. Hij moest zich aan opgelopen verwondingen onder behandeling stellen in het LUMC. De verdachten zijn ingesloten. De politie zet vandaag het onderzoek tegen ze voort.

Leiden Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 23 maart rond 02.20 uur op de Gooimeerlaan een 57-jarige automobiliste uit Leiden. De agenten stelden drankgebruik bij de vrouw vast en hielden haar aan. De uitslag van de daarop gevolgde ademanalyse bedroeg 280 ug/l (limiet 220 ug/l). D epolitie maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Onder invloed rijden De politie controleerde op woensdag 23 maart rond 01.45 uur op de Polluxstraat een 31-jarige automobilist uit Amstelveen. De agenten stelden drankgebruik bij de man vast en hielden hem aan. De ademanalyse die volgde liet een uitslag zien van 300 ug/l (limiet 220 ugl). Het was voor de vierde keer binnen vijf jaar dat de man voor het rijden onder invloed werd gepakt. De politie vorderde dan ook van hem het rijbewijs in en maakt proces-verbaal op.

Alphen a/d Rijn Inbraak in woning In de vroege avond van dinsdag 22 maart werd er ingebroken in een woning aan de Diamantstraat. Via een raam wist men zich de toegang tot de woning te verschaffen. Uit de woning worden een aantal sieraden en muntjes vermist. De politie stelt een onderzoek in.

Alphen a/d Rijn Ongeval Een automobiliste personalia nog niet bekend raakte dinsdag 22 maart rond 18.35 uur op de Eisenhowerlaan in een slip, raakte in de middenberm van de weg, draaide en halve slag, ramde een boom en kwam uiteindelijk weer tot stilstand op de weg. Zowel de vrouw als de man personalia nog niet bekend die bij haar in de auto zat zijn met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De brandweer moest het dak van de auto knippen om de man uit de auto te halen. De politie onderzoekt de aanrijding waarbij het mis ging nadat de vrouw na het krijgen van groen licht met haar auto optrok.

Gouda Aanrijding Een 14-jarige fietser uit Gouda verleende op dinsdag 22 maart rond 19.35 uur geen voorrang aan een over de Goudse Houtsingel rijdende 43-jarige automobiliste uit Gouderak. De jongen kwam vanaf het Kale Jonkerpad en stak de Goudse Houtsingel over. Na de aanrijding klaagde de jongen over pijn aan zijn enkel. Voor onderzoek werd hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

Bergambacht Aanrijding Op dinsdag 22 maart ontstond er rond 19.45 uur op de kruising Provincialeweg Oost een aanrijding waarbij drie autos betrokken waren en drie gewonden vielen. Onder deze autos bevond zich een ambulance die bestuurd werd door een 53-jarige man uit Lekkerkerk Hij moest sterk afremmen voor een voor hem kerende donkere vermoedelijk Japanse Pick-up. Een automobilist uit Lekkerkerk leeftijd niet bekend - remde op zijn beurt af voor de ambulance. Een achter deze automobilist rijdende 47-jarige automobiliste uit Stolwijk lukte het echter niet meer om op tijd af te remmen en botste op haar voorganger. Door de klap schoot die tegen de ambulance. De ravage was groot. Zowel de bestuurder van de ambulance als zijn 46-jarige bijrijder uit Gouda en de vrouw uit Stolwijk zijn met nek- en rugklachten overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis. De politie is nu op zoek naar de bestuurder van de donkere Pick-up, vermoedelijk een vrouw. Zij wordt gevraagd contact op te nemen met de politie in Bergambacht via 0900-8844. Ook informatie van andere getuigen is op dat nummer welkom.