Heuvelrug, 10.35 uur

Utrecht 23-03-2005 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Gordelcontrole

VEENENDAAL De politie heeft op dinsdag 22 maart op meerdere plaatsen een gordelcontrole gehouden.

Op de Wageningselaan werden vijftien bekeuringen uitgeschreven, op de Wiekslag negen en op de Grote Beer zes. Tevens werd aan een vijftigtal jeugdige passagiers Goochem het gordeldier gegeven.

Verkeerscontrole

DOORN De politie heeft op dinsdagmiddag 22 maart een verkeerscontrole op de Amersfoortseweg gehouden. Veertien bestuurders werden bekeurd omdat zij geen gebruik van de autogordel maakten, twee omdat zij hun rijbewijs niet bij zich hadden en één omdat hij niet handenvrij belde.

Meisje gewond

VEENENDAAL Op dinsdag 22 maart raakte een meisje gewond bij een aanrijding.

Rond 08.20 uur reed een 13-jarig meisje uit Veenendaal met haar fiets vanaf de Kerkewijk door rood verkeerslicht de kruising met de Duivenwal op. Daarbij kwam zij in botsing met een 27-jarige automobiliste uit Veenendaal, die dezelfde kruising vanaf de Duivenwal opreed.

Het meisje is met rugletsel per ambulance naar het Gelderse Valleiziekenhuis in Ede gebracht. Zij bleek geen ernstig letsel te hebben opgelopen en mocht na onderzoek het ziekenhuis verlaten.

Verkeerscontrole

OVERBERG De politie heeft op dinsdagmiddag 22 maart een verkeerscontrole op de Slaperdijk gehouden.

Vijf bestuurders reden harder dan de toegestane 60 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 73 km/u. Tevens werden zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel, één voor het niet kunnen tonen van het rijbewijs en één voor het zich niet kunnen legitimeren.