Dienstenbond CNV

Gesprek met directie Heemskerk
23-03-2005

Begin maart hebben wij u gevraagd punten aan te dragen voor overleg met de ondernemingsraad en de directie van Heemskerk BV. In de vorige Info hebben wij u al het gesprek met de ondernemingsraad gemeld. Inmiddels heeft de CNV Dienstenbond ook gesproken met de directie van Heemskerk BV.

Door de leden zijn een aantal punten aangedragen voor het overleg die ook daarin zijn meegenomen. Belangrijk punt was het ziekteverzuimregelement. Een aantal leden heeft in het verleden aangegeven dat er bij ziekte gevraagd werd wat de ziekte precies was en dat er meerdere leidinggevenden bij ziekte de werknemer opbellen wat als pressie wordt ervaren. De directie heeft aangegeven dat dit niet de bedoeling is en dat er slechts één leidinggevende als contactpersoon moet zijn. Daarnaast onderschrijven zij dat het niet nodig is om het soort ziekte te melden. Alleen de bedrijfsarts kan hierom vragen.

Daarnaast is gesproken over het verplicht werken op feestdagen. Volgens de CAO kan dat echter niet worden verplicht. Een uitzondering bestaat wel als het bedrijfsbelang erg groot is. De directie geeft aan dat dit een lastig punt is, aangezien juist rond de feestdagen het extra druk is. De CNV Dienstenbond heeft aangegeven dat als er een verzoek komt om vrij te krijgen de werkgever dat alleen kan weigeren als het echt niet anders kan. Heemskerk BV geeft aan dat de roosters ver van te voren beschikbaar zijn in samenspraak met de ondernemingsraad en dat werknemers mogen ruilen met collegas als ze dat willen.

Ook het punt van de gebrekkige communicatie vanuit het bedrijf en het soms met terugwerkende kracht doorvoeren van maatregelen is behandeld. De afgelopen jaren is dit een aantal keren voorgekomen. De directie heeft aangegeven dat ze dit in de toekomst zullen voorkomen. Indien u hier mee wordt geconfronteerd, dan vernemen wij dat graag van u.

Tot slot heeft de CNV Dienstenbond aangegeven dat gezien de omvang van het bedrijf het verstandig zou kunnen zijn om een vertrouwenspersoon in te stellen. De directie geeft aan dat zij daar op het moment mee bezig zijn.

Met de bezoeken aan de ondernemingsraad en de directie is een start gemaakt om de banden met Heemskerk BV verder aan te halen. Wij hebben de gesprekken met beide partijen als zeer constructief ervaren. Om verder actie te ondernemen hebben wij echter uw inbreng nodig. Alleen als u als lid problemen meld kunnen wij voor u aan de slag. Dus houdt ons op de hoogte!

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan: h.devaan@cnvdibo.nl (vanaf 2 april)