Politie Groningen

Persberichten woensdag 23 maart 2005

provincie Groningen, 23-03-2005 -

Groningen: snelheidscontroles
De politie heeft woensdag op diverse locaties snelheidscontroles gehouden.
Rijksweg: dinsdagochtend, aantal geregistreerde voertuigen: 787, aantal overtredingen: 58, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Stadskanaal: inbreker aangehouden
De politie heeft dinsdagnacht aan Poststraat in Stadskanaal een 25-jarige man uit Stadskanaal aangehouden. De man wordt ervan verdacht te hebben ingebroken in een tuinhuisje achter een woning aan de Poststraat. Getuigen zagen twee mannen met enkele goederen weglopen vanachter een woning aan de Poststraat. Ze belden de politie en bij onderzoek bleek van het betreffende tuinhuis een ruit kapot te zijn en een deur te zijn beschadigd. De politie stelde een onderzoek waarbij een man werd aangetroffen achter een woning aan de Flevolaan in Stadskanaal. Bij het zien van de politie vluchtte de man, maar hij kon in de Poststraat worden opgepakt. Hij bleek in het bezit te zijn van inbrekersgereedschap. In bosschages aan de Flevolaan troffen agenten diverse goederen aan, waaronder gereedschap. De zijn mogelijk van diefstal afkomstig. De 25-jarige verdachte is ingesloten voor onderzoek en verhoor.

Veendam/Foxhol: hennepkwekerijen
Naar aanleiding van anonieme informatie troffen politiemensen dinsdagmiddag in een loods op een bedrijfsterrein aan het Boven Oosterdiep in Veendam een inwerking zijnde hennepkwekerij aan. Er groeiden ruim 1100 planten. De plantage is na overleg met de officier van justitie onmiddellijk ontmanteld. De henneplanten en gebruikelijk kweekapparatuur waaronder enkele tientallen assimilatielampen, filters en transformatoren zijn in beslag genomen en direct vernietigd. De politie doet onderzoek naar de exploitant(en) van de hennepkwekerij. Ook in een woning aan de K. Nieboerweg in Foxhol troffen agenten dinsdagmiddag na een anonieme tip een hennepkwekerij aan. In de kelder van het pand groeiden 100 henneplanten. Die zijn net als de kweekapparatuur in beslag genomen. Alle in beslag genomen spullen zijn na overleg met de officier van justitie vernietigd. Tegen de bewoner (34) van het pand wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontroles regio: dinsdag
Kolham: Rijksweg West
Limiet: 60 km per uur, gecontroleerd: 267 voertuigen, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 121 km. Het rijbewijs van deze bestuurder, een 53-jarige man uit Haren, is door de politie ingevorderd.
Schildwolde: Meenteweg
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 101 voertuigen, aantal overtredingen: 3, hoogst gemeten snelheid: 60 km.
Veendam: Sorghvlietlaan
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 717 voertuigen, aantal overtredingen: 62, hoogst gemeten snelheid: 85 km.
Wildervank: Nijverheidsstraat
Limiet: 50 km per uur, gecontroleerd: 419 voertuigen, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 90 km.
Weg der Verenigde Naties: dinsdagmiddag, aantal geregistreerde voertuigen: 1062, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 en 100 km/uur. Plataanlaan: dinsdagavond, aantal geregistreerde voertuigen: 985, aantal overtredingen: 12, hoogst gemeten snelheid: 89 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Groningen: wildplassen leidt tot twee aanhoudingen
In de Oude Ebbingestraat heeft de politie dinsdagnacht een 27-jarige man uit Groningen aangehouden voor wildplassen en openbare dronkenschap. De Stadjer werd bekeurd, omdat hij bezig was met het urineren tegen een gevel. De man bleek zwaar onder invloed van alcohol en werd daarom ingesloten voor openbare dronkenschap. Zijn maat, een 29-jarige man uit Ter Apel, meldde zich even later op het politiebureau aan de Rademarkt om verhaal te halen. Hierbij bedreigde hij een receptioniste met diverse bewoordingen. De man werd vervolgens aangehouden en ingesloten. Beide verdachten zullen vandaag worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: fietser gewond bij verkeersongeval
Een 34-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag op de kruising Laan van de Vrijheid met de 16 Aprillaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Aan de Stadjer, die op een fiets reed, werd geen voorrang verleend door een afslaande 31-jarige automobilist uit Groningen. De fietser kwam ten val en werd met verwondingen aan zijn arm naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De fiets van het slachtoffer werd op het politiebureau gestald.

Groningen: gordelcontrole leidt tot 37 bekeuringen
De politie heeft dinsdagmiddag op de Noorderhaven een gordelcontrole gehouden. In totaal werden bijna 600 autos en bromfietsen gecontroleerd. De politie constateerde dat 34 bestuurders de gordel niet droegen, terwijl drie bestuurders niet handsfree belden. De controle duurde twee uur.

Groningen: politie rolt hennepkwekerij in woning op
In een woning aan de Doornbosheerd heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij opgerold. De politie betrad de woning, nadat een sterke weedlucht werd geroken. In een slaapkamer werd een kwekerij aangetroffen met 80 hennepplanten. De kwekerij met toebehoren werd opgeruimd en vernietigd. De bewoner zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.