Dienstenbond CNV

Evaluatie reorganisatie Oliecentrale
23-03-2005

Op 14 maart heeft de CNV Dienstenbond de reorganisatie geëvalueerd met Oliecentrale Nederland. Daarnaast is er gekeken welke punten nog moeten worden aangepakt. Op dinsdag 12 april zal het gesprek worden voortgezet.

Voor de evaluatie van de reorganisatie tot zover heeft de CNV Dienstenbond de punten meegenomen die door de leden zijn aangedragen. Belangrijk onderwerp daarbij is de gebrekkige communicatie en informatie. Ook de Oliecentrale (OCN) geeft toe dat niet alles helemaal zo is gelopen als had gemoeten. Naar aanleiding van het gesprek hebben wij het idee dat dit niet opzet is geweest, maar het gevolg van de overvloed aan punten die gelijktijdig zijn opgepakt met fouten (door onervarenheid) als gevolg. Wel hebben wij bij OCN er op aangedrongen om te zorgen voor een betere aansturing tijdens de rest van de reorganisatie.

OCN heeft aangekondigd om een ondernemingsraad op te gaan zetten in de loop van dit jaar. OCN wilde met de ondernemingsraad het harmonisatietraject van de arbeidsvoorwaarden ingaan. Wij hebben aangegeven dat er duidelijke verschillen zijn aan te wijzen tussen de verantwoordelijkheden van vakbonden en ondernemingsraden. Veranderingen in arbeidsvoorwaarden horen naar onze mening bij de vakbond thuis. Daarnaast is het een zeer complex verhaal waarbij wij ons afvragen of dat wel door een onervaren ondernemingsraad kan worden gedaan. Nadat wij onze standpunten hebben duidelijk gemaakt heeft OCN toegezegd onze betrokkenheid in overweging te nemen.

De laatste maanden is het wederzijdse vertrouwen sterk gegroeid. Een aantal keren heeft de CNV Dienstenbond bij OCN aangeklopt om aandacht te vragen voor leden die met een probleem zaten. OCN heeft deze kwesties goed opgepakt en voor zover mogelijk opgelost. Uiteraard blijven wij de gang van zaken kritisch volgen. Mocht u ergens tegenaan lopen, dan vernemen wij dat graag van u.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u contact opnemen met uw bestuurder Harrie de Vaan: h.devaan@cnvdibo.nl