Gemeente Boxmeer



Centrumplan Boxmeer

Op woensdag 16 maart jongstleden is de exploitatieovereenkomst getekend voor realisering van het project "De Biest". De exploitatieovereenkomst is een samenwerkingsovereenkomst tussen de diverse initiatiefnemers en de gemeente Boxmeer. Daarmee is een flinke stap gezet om uiteindelijk echt te gaan bouwen.

Van Coothstraat
Het project wordt gerealiseerd op de plek van de voormalige tuinderij aan de Van Coothstraat.
De oorspronkelijke boerderij blijft behouden. De daarbij behorende tuin blijft als een groene enclave in de Van Coothstraat en in het nieuw te ontwikkelen gebied aanwezig.

Aan een nog aan te leggen weg worden 12 appartementen, 1 vrijstaande woning en 4 geschakelde woningen gebouwd. In een later stadium, nadat de voormalige basisschool is gesloopt, worden nog enkele woningen toegevoegd. Inmiddels is ook de voorbereidende procedure gestart voor de aanleg van de weg en de bouw van de woningen. Het appartementencomplex heeft al een positief advies gekregen van de commissie Welstand.

Woongroep Voor Mekaar
Woongroep Voor Mekaar is de stuwende kracht achter het appartementencomplex wat gebouwd gaat worden. De Woongroep bestaat uit een aantal ouderen die ook iets voor elkaar willen betekenen zoals een ritje naar de huisarts, een boodschap doen, een praatje maken etcetera. Het initiatief van de Woongroep heeft de gemeente bijzonder aangesproken.

Toekomstig gevelaanzicht