Persbericht
Wijk bij Duurstede, 23 maart 2005

Twinfield haalt softwaregigant Unit 4 uit winterslaap

Vandaag lokt Twinfield International met een licht provocerende actie Unit4 Agresso uit de tent. Tijdens de lancering van de nieuwe dienst voor internetboekhouden van Unit 4, staat net buiten hun terrein deze reclameauto van Twinfield met daarop de felicitaties gericht aan het adres van Unit4. Met de actie wil Twinfield aangeven dat, ondanks de vele nieuwe aanbieders, er maar één echte aanbieder voorop loopt als het gaat om revolutionaire oplossingen in het internetboekhouden. Nu Twinfield met succes aan de weg timmert worden softwaregiganten eindelijk wakker en komen nu ook met online internetboekhouden.

Andre Kwakernaat van Twinfield ligt de ludieke actie nader toe: Veel bedrijven springen op een rijdende trein die door ons al jaren geleden met succes in gang is gezet. Nieuwe diensten profiteren daar natuurlijk van en daar is ook helemaal niets op tegen. Het geeft aan dat we toentertijd de juiste weg in zijn geslagen, gerenommeerde bedrijven als Unit4 zien nu ook in dat er geen weg meer terug is.

Wat ons opvalt is het feit dat bedrijven het doen geloven alsof zij met een revolutionair product komen. Dan vragen wij ons serieus af of het dan gaat om de revolutie van vandaag of die van gisteren. Veel van dat soort online diensten voor internetboekhouden worden bijvoorbeeld nog steeds door logge databases ondersteund, zijn niet volledig webbased of zijn nog niet op alles ingericht. In dat geval kun je zeggen dat onze trein nog steeds vele malen sneller is. Die voorsprong geven we niet zomaar meer weg. We zijn nog met recht, de nummer 1 in online administraties. Dat is wat we met deze ludieke actie willen zeggen.