Ingezonden persbericht


Persbericht

Uitgekiende ICT-oplossingen voor kappersbranche

Exclusief voor de kapper leveren de MegaSellers Business Groep en Da Vinci International een complete automatiseringsoplossing.

Vianen, 23 maart 2005 - Da Vinci International en de MegaSellers Business Groep werken al jaren succesvol samen. De MegaSellers Business Groep levert de Shi-Tec pc samen met het programma PC-Coiffure als oplossing voor de kappersbranche.

Da Vinci International heeft specifiek voor de kappersbranche het programma PC-Coiffure ontwikkeld, met onder andere kassa, kaartenbak, mailingmogelijkheden en managementinformatie. Het is gemaakt voor en vanuit de kapsalonpraktijk waarbij veel aandacht is besteed aan gebruiksgemak. Samen met partner MegaSellers Business Groep levert het bedrijf een compleet automatiseringspakket dat toegesneden is op zowel kleine als grote kapsalons.

Voordelen voor de kapper

Voordelen voor de kapper van deze geïntegreerde oplossing zijn de continuïteit, de garantie en verzekering, het gebruiksgemak, snelle probleemoplossing, betrouwbare levering en de voordelen van een intensief partnerschap.


1. Continuïteit - Het is belangrijk dat een pc continuïteit biedt aangezien de druk op de werkvloer hoog is. Voor kappers heeft de computer een lage prioriteit waardoor het moeilijk is te bepalen welk product het beste aangeschaft kan worden. Het bedrijf is afhankelijk van één pc en meestal zijn er ook geen reserves. De kapper heeft altijd de keuze om zelf een pc te kiezen. Da Vinci International biedt de Shi-Tec Salon Computer aan omdat het een betrouwbare pc is met een goed servicepakket.


2. Garantie en Verzekering - De Shi-Tec pc's hebben drie jaar garantie en zijn drie jaar verzekerd. Bij computerstoringen kunnen klanten de Da Vinci Helpdesk raadplegen, kunnen de problemen niet op afstand verholpen worden, dan wordt de MegaSellers Business groep ingeschakeld.


3. Gebruiksgemak - Het programma PC-Coiffure is geheel ontwikkeld voor de kapper en volledig gebruiksvriendelijk vormgegeven. Kappers hoeven alleen de Escape- en Entertoets te gebruiken. De pc's worden helemaal aangesloten en zijn van tevoren getest; de programma's zijn van tevoren geïnstalleerd. De kapper hoeft geen stekker aan te sluiten, alles wordt uit handen genomen. Juist voor de kappersbranche, waar weinig mensen werken die enthousiaste pc-gebruikers zijn, is dit een uitkomst.


4. Snelle probleemoplossing - Mochten er complicaties optreden dan wordt het probleem onmiddellijk verholpen. Valt het probleem niet snel te verhelpen dan zorgt de MegaSellers Business Groep binnen vier uur voor een vervangende pc.


5. Betrouwbare levering - De MegaSellers Business Groep levert altijd op het afgesproken tijdstip. De medewerkers die de computers maken zijn tevens verantwoordelijk voor levering en installatie van de computers. Deze taken worden steeds gerouleerd waardoor (bijna) geen fouten worden gemaakt.


6. Intensief partnerschap en vernieuwing - Door intensief contact tussen beide organisaties wordt de service geoptimaliseerd. Beide partijen dragen vernieuwende ideeën aan en komen in overleg tot bruikbare technische oplossingen. Zo is de discon-key wel door de ballotage gekomen maar een mini-computer niet, dit zou de continuïteit in de weg staan.

Nieuwe oplossingen

Nieuw onderdeel van het programma PC-Coiffure is het internet voor kappers. Met deze applicatie wordt het mogelijk een website te maken en een nieuwsbrief te ontvangen. Andere nieuwe functionaliteiten zijn een barcode-scanner en een programma om bedrijfsvergelijkingen mee uit te voeren. Met een druk op de knop kunnen kappers hun eigen bedrijf met andere salons vergelijken, zo kan er gekeken worden naar de gemiddelde omzet, het aantal klanten, openingstijden en producten.

Elke klant krijgt een basis website en een e-mail adres en kan kiezen tussen een basispakket en een uitgebreid pakket. Ook dit pakket is helemaal afgestemd op de kapper en makkelijk om mee te werken. Zelf kunnen zij verschillende sjablonen kiezen die de lay-out bepalen. Da Vinci International gaat de kappers ondersteunen in het up to date houden van hun website door middel van automatisch gegenereerde meldingen.

Met de Barcode-scanner kunnen producten afgerekend worden en staat de informatie per klant meteen goed in het systeem. Op deze manier kunnen klanten direct afrekenen en punten sparen.

All you need is a friend-award

Drie jaar geleden zijn Da Vinci International, MegaSellers Business Groep en het blad Top Hair gestart met deze ludieke actie waarmee zij elk jaar twee kappers belonen met een complete automatiseringsset. De winnaar is iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd of iemand die wat extra steun kan gebruiken. Theo Heller van Trendline Kappers uit Almere is dit jaar verkozen tot winnaar van de Award. Reden hiervoor is het bijzondere 'toeval' dat al zijn medewerksters tegelijk zwanger waren; de een na de ander ging met zwangerschapsverlof. Theo Heller heeft een Shi-Tec pc van de MegaSellers Business Groep en het softwarepakket van Da Vinci International ontvangen.

Over de MegaSellers Business Groep

De MegaSellers Business Groep is met 4500 klanten en circa 70 medewerkers een van de grootste leveranciers in de markt van organisaties met 10 tot 500 geautomatiseerde werkplekken. Het succes is te danken aan de uitgekiende logistieke afhandeling van de bestellingen, de technische kennis en de persoonlijke benadering van klanten. De onderneming boekte in 2003 een winstgevende omzet van ¤ 36 miljoen. Agressieve groeiambities moeten leiden tot een jaarlijkse groei van tweecijferige procenten tot een omzet van ¤ 55 miljoen in boekjaar 2007 en een penetratiegraad van minstens 5 procent in het bediende marktsegment. Zie ook: www.megasellers.nl

Over Da Vinci International

Da Vinci International is dé specialist op het gebied van Salonautomatisering. De Salon software van Da Vinci zorgt voor een eenvoudig afrekensysteem, geeft kappers de beschikking over de meest actuele marktgegevens en zorgt ervoor dat alles over uw haar en de haarproducten bij de geautomatiseerde kappers bekend is. Da Vinci helpt de kapper dus om naast kapper een goede zelfstandige ondernemer te zijn. Zo kan hij zorgeloos aandacht besteden aan zijn klant.