Ingezonden persbericht


Autodesk komt met nieuwe versies voor alle producten

Producten en oplossingen Autodesk ondersteunen klanten bij de uitvoering van hun ideeën

BARENDRECHT, 23 maart 2005 - Autodesk annonceert nieuwe versies van zijn software­portfolio, waaronder meer dan 25 producten die klanten ondersteunen bij het creëren, beheren en delen van hun digitale assets. Deze producten bieden oplossingen voor 2D-ontwerp, van conceptueel ontwerp tot geavanceerde 3D-modellering, animatie, visualisatie, gegevensbeheer en samenwerking. Met productiviteitsverbetering als doel maakt de nieuwste Autodesk-suite van producten en oplossingen het de klanten in de productie-, bouw-, infrastructuur-, media en entertainmentsector mogelijk om nog sneller dan ooit tevoren hun ideeën tot realiteit te maken.

Krachtigste productportfolio ooit
Autodesk introduceert innovatieve, branchespecifieke oplossingen die alle concurrentie overstijgen. Bovendien brengt het bedrijf de 20ste versie van AutoCAD uit: AutoCAD 2006, de de facto standaard in 2D-ontwerp voor ingenieurs en ontwerpers. Ook de nieuwste versie van AutoCAD LT bezit tekenfeatures waarmee sneller en intuïtiever kan worden ontworpen dan ooit tevoren. Met AutoCAD 2006 en AutoCAD LT 2006 kunnen ontwerpers en tekenaars de ontwerpinformatie efficiënter realiseren, beheren en delen, zodat de productiviteit hoger is en zij hun ontwerpdoelen en zakelijke doelen tegelijkertijd kunnen bereiken.

"De Autodesk 2006 productsuite is eenvoudig te implementeren en levert een groot gebruiksgemak, waardoor onze klanten ook snel gebruik kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden en een korte return on investment kunnen realiseren", zegt Carol Bartz, voorzitter, president en CEO bij Autodesk. "Het leveren van het krachtigste productportfolio in de geschiedenis van ons bedrijf heeft een enorme inspanning gevergd. Daarom wil ik alle productteams die hieraan hebben meegewerkt persoonlijk bedanken."

Autodesk's nieuwe productreleases omvatten:

* Autodesk Inventor 10: 's werelds best verkochte 3D-ontwerpsoftware voor het vierde opeenvolgende jaar. Inventor 10 introduceert uitgebreide functionele ontwerpfeatures die op effectieve wijze 'over-engineering' voorkomt en tijd en geld op projecten bespaart.

* Autodesk Civil 3D 2006: het enige in de branche verkrijgbare 3D civiele engineering ontwerpprogramma met een dynamisch engineeringmodel waarmee projecten sneller en accurater worden afgerond.
* Autodesk Map 3D 2006: koppelt CAD- en GIS-data via unieke ruimtelijke geo-tools. Deze tools creëren en beheren plattegronden die details van gebouwen en infrastructuren combineren met de exacte locatie.
* Autodesk Revit Building 8: bevat state-of-the-art mogelijkheden voor bouwinformatie­modellering (BIM) waarmee architecten, ontwerpers en ingenieurs kunnen samenwerken aan een enkele holistische representatie van een bouwproject, zodat tijd en geld worden bespaard tijdens het ontwerpproces.

* AutoCAD 2006: 's werelds meest vooraanstaande aanpasbare en uitbreidbare CAD-software voor 2D en conceptueel ontwerp, detaillering en ontwerpdocumentatie.

* Autodesk Buzzsaw service is uitgebreid met projectportfolio monitoring-features en workflow-verbeteringen waarmee projectteams hun projectinformatie kunnen communiceren, delen en volgen tijdens de gehele levenscyclus van het project om zo op schema en binnen budget te blijven.
* Autodesk DWF Composer en DWF Viewer, waarmee ontwerpers met grote accuratesse en snelheid digitale ontwerpdocumenten kunnen delen en reviseren, terwijl de integriteit van de onderliggende informatie bewaard blijft. Door dit digitale proces te gebruiken verlagen projectteams de kosten en vermijden ze de typerende vertraging van 2-3 dagen die is verbonden aan traditionele methoden en incompatibele formaten.

Sneller ideeën realiseren
Autodesk's benadering van productontwerp is eenvoudig: help klanten hun ideeën te realiseren - en realiseer ze snel en eenvoudig. Ga verder dan het creëren van programma's die alleen maar sneller draaien en maak maximaal gebruik van de vooruitgang in digitale verwerking, Autodesk werkt nauw samen met zijn gebruikers om te begrijpen hoe ze werken. Als resultaat van deze samenwerking besparen alle nieuwe Autodesk-producten tijd door het aantal stappen in een bepaalde taak te verminderen of door het proces intuïtiever te maken. De ontwerpoplossingen van Autodesk zijn doelgericht en taakgericht gebouwd voor hun gebruikers, of ze nu worden gebruikt om een wolkenkrabber te ontwerpen, een brug, een ingewikkelde productiemachine, of een klein consumentenproduct.

AutoCAD 2006: 20ste release van de industriestandaard wordt gekenmerkt door onnavolgbare innovatie
AutoCAD is vanaf de eerste release de industriestandaard geweest die professionele gecomputeriseerde ontwerptools naar de desktops van pc-gebruikers bracht. Een constante stroom innovaties heeft voor een product gezorgd met extra features en functies waarmee tekenaars en ontwerpers productiever en efficiënter zijn, en waarmee ze ontwerpgegevens eenvoudig met anderen kunnen delen tijdens het ontwerpproces.

Deze inspanning heeft uiteindelijk de release van AutoCAD 2006 tot gevolg gehad, de 20ste release van het programma. Dit bevat verbeteringen aan de interface voor eenvoudiger gegevensinvoer; uitbreidingen in de annotaties waardoor aanpassingen aan tekst, hatching en tabelcalculaties sneller zijn; en éénkliks conversie naar Autodesk DWF-format, zodat ontwerpgegevens en gerelateerde informatie direct met iedereen kan worden gedeeld via een gratis te downloaden reader.

AutoCAD 2006 is gericht op het minimaliseren van de saaie taken die zijn verbonden aan het alledaagse tekenen. De software bevat features als:
* Dynamische invoer, waarmee klanten de krachtige mogelijkheden van de command-line krijgen bij de cursor, zodat ze zich op het ontwerp kunnen concentreren.

* Dynamische blocks, waarmee toegang wordt verkregen tot verscheidene variaties op een enkel block en die omslachtige block-libraries verminderen.

* Data Extraction Wizard, die automatisch tabellen creëert zoals schema's, bills of material en begrotingen. Gebruikers kunnen snel en eenvoudig block-informatie sorteren en filteren en deze combineren met standaard tabelstijlen van hun bedrijf voor accurate datatabellen.
* Uitbreidingen in de annotatie voor eenvoudiger tekstplaatsing, verbeterde hatching en uitgebreide tabelfuncties die gewone wiskundige berekeningen uitvoeren in en over cellen, rijen en kolommen.
* Eénkliks migratie van bestanden van eerdere softwarereleases naar AutoCAD 2006.

AutoCAD LT, de 2D teken- en detailleringsoftware, is de meest geschikte oplossing voor ontwerpers en tekenaars in alle branches die volledige compatibiliteit met het DWF-bestandsformaat en kernfunctionaliteit nodig hebben, zonder uitgebreide features voor aanpassing en visualisatie.

Uitgebreide partnersupport en training voor nieuw productportfolio Dertig leden van het Autodesk Developer Network (ADN) leveren al producten of add-on applicaties die compatibel zijn met Autodesk's 2006 productlijn. ADN is door Autodesk opgericht om commerciële en individuele softwareontwikkelaars te voorzien van de benodigde middelen om gespecialiseerde softwareapplicaties te bouwen die voldoen aan de behoeften van vele verschillende klanten in vele verschillende sectoren. Bezoek
www.autodesk.com/partnerproducts om de voortdurend groeiende lijst AutoCAD 2006 compatibele applicaties te zien.

Autodesk biedt meer
Autodesk Consulting ondersteunt klanten wereldwijd de waarde van hun investering in Autodesk-technologie te maximaliseren. Voor meer informatie over Autodesk Consulting, bezoek
www.autodesk.com/consulting.

Over Autodesk Subscription
Autodesk Subscription is de eenvoudigste manier om ontwerptools en kennis up-to-date te houden. Voor een jaarlijkse bijdrage profiteren klanten van de nieuwste versies van hun Autodesk-software, directe webondersteuning van Autodesk, trainingen in hun eigen tempo, en een brede reeks van andere technologische en zakelijke voordelen. Neem voor meer informatie contact op met uw Autodesk Authorized Reseller of bezoek www.autodesk.nl/subscription

Over Autodesk

Autodesk, Inc. (NASDAQ: ADSK) werd opgericht in 1982 en is wereldwijd de grootste leverancier van software en diensten voor technisch ontwerpen en digitale content. Autodesk biedt oplossingen voor professionals in architectonisch ontwerpen, geografische informatie systemen (GIS), werktuigbouwkundig ontwerpen, digitale media, en mobiele datadiensten. Door vooruitstrevende producten en diensten aan te bieden, kunnen klanten van Autodesk hun digitale gegevens effectiever creëren, beheren en delen gedurende de looptijd van een project. Kijk voor meer informatie over het bedrijf en de producten op www.autodesk.nl

Opmerking voor de redactie
Neem voor meer informatie contact op met:
Autodesk Benelux
Sjoerd Lazeroms
Tel 0031 180 691000
sjoerd.lazeroms@autodesk.com
Potters PR
Monique Potters
Tel 0345 501595
Mobiel: 06 28 88 96 32
monique@potterspr.nl