Gemeente Zwolle

Planning reconstructie Ceintuurbaan vastgesteld

De plannen voor de reconstructie van de Ceintuurbaan zijn vandaag in het college van B&W vastgesteld. Het gaat hier om de voortgang en de voorbereiding van de reconstructie van de Bajonet: Meppelerstraatweg-Ceintuurbaan-Oude Meppelerweg en over de mogelijke versnelling van de definitieve aanpak van de aansluiting Ceintuurbaan-A28, inclusief de verlaging van het wegdek onder het viaduct. Als alles volgens plan verloopt, dan is de reconstructie klaar in 2006. Ook de definitieve aanpassing aan de A28 kan dan klaar zijn. Daarnaast zijn de uitgewerkte plannen voor de rest van de Ceintuurbaan vastgesteld.


1
De reconstructie van de Bajonet wordt voorbereid. Parallel daaraan loopt de aanpassing van het bestemmingsplan ten behoeve van de reconstructie. Wanneer de bestemmingsplanprocedure volgens planning verloopt, kan in de tweede helft van 2005 worden gestart met de eerste fase van de reconstructie. Dit is de verplaatsing van het benzineverkooppunt van Esso en de sanering van de grond onder het huidige benzineverkooppunt. De civieltechnische werken (aanleg tunnel, realisatie extra opstelstroken, opheffing Bajonet) kunnen dan begin 2006 worden gestart. Naast de voorbereiding van de bestemmingsplanprocedure worden momenteel nog onderhandelingen gevoerd met Koops Vastgoed.

Aansluiting Ceintuurbaan-A28
Nadat regelmatig vrachtauto´s zich klemreden onder het verlaagde viaduct van de A28 over de Ceintuurbaan, is als tijdelijke oplossing een deel van het asfalt van de Ceintuurbaan afgeschraapt. De definitieve verlaging van het wegdek van de Ceintuurbaan zou worden meegenomen bij de toekomstige reconstructie van de aansluiting van Ceintuurbaan op de A28. De tijdelijke situatie kan echter niet te lang bestaan, omdat de weg is verzwakt. De definitieve aanpak staat momenteel gepland voor 2007, aansluitend aan de reconstructie van de Bajonet. De mogelijkheid bestaat nu om dit versneld op te pakken. Een versnelde realisatie heeft grote voordelen.

Ceintuurbaan
De uitgewerkte plannen voor de Ceintuurplan zijn ook vastgesteld. Deze plannen vormen het kader voor de uitwerking van de deelprojecten in de komende jaren. De consequenties van geluidshinder en financiën zijn uitgewerkt.


---