Gemeente Zwolle

Welkomstactie nieuwe bewoners in Dieze

Nieuwe bewoners kunnen sinds deze maand rekenen op een warm onthaal in de wijken Dieze Oost en West. Vrijwillige wijkbewoners brengen de nieuwkomers een bezoekje, heten hen van harte welkom in Dieze en voorzien de nieuwe bewoners van allerhande informatie over de wijk. De welkomstactie wordt mogelijk gemaakt dankzij gelden uit het Onze Buurt Aan Zet project.

De welkomstactie is bedacht door de wijkbewoners en heeft tot doel dat mensen beter en sneller hun weg weten te vinden in hun eigen wijk. De nieuwkomers ontvangen van de huidige bewoners een tas vol nuttige, handige informatie over organisaties en activiteiten in de wijk. Daarnaast krijgen de nieuwe bewoners een leuke verrassing.

Aanmelden
Woningcorporaties deltaWonen, SWZ en Openbaar Belang voorzien de nieuwe bewoners van een folder waarin de welkomstactie wordt aangekondigd. Middels een antwoord kunnen bewoners aangeven of zij een welkomstbezoekje wensen. Indien dat laatste het geval is, maken vrijwilligers uit de wijk een afspraak voor een bezoek. Na een jaar wordt de actie geëvalueerd.

OBAZ
Onze Buurt Aan Zet is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties. Bij de welkomstactie zijn verder de gemeente Zwolle, de drie woningcorporaties (SWZ, deltaWonen, Openbaar Belang), bewoners, welzijnsorganisatie TRAVERS én Buurtbemiddeling betrokken. OBAZ heeft tot doel de leefbaarheid en veiligheid in wijken een extra impuls te geven. In Zwolle zijn de wijken Kamperpoort en Diezerpoort voor het project geselecteerd.


---