Gemeente Zwolle

Wijkplatforms

Dieze Oost
Woensdagavond 23 maart aanstaande organiseert de gemeente een wijkplatform Dieze Oost. Tussen 19.00 en 19.30 uur is er een inloopspreekuur waar wijkbewoners vragen kunnen stellen aan wijkwethouder Gerard van Dooremolen, de politie, wijkbeheerder, wijkmanager, TRAVERS en woningcorporaties SWZ, Openbaar Belang en deltaWonen. De officiële vergadering begint om 19.30 uur. Beide gelegenheden vinden plaats in wijkcentrum Dieze Oost aan de Zerboltstraat 61.

Belangrijke agendapunten:

· mededelingen over het wijkfeest in park Hogenkamp, handhaving hondenbeleid, foutparkeren, stand van zaken bouwactiviteiten Hogenkampsweg;
· voorbereiding wijkvernieuwingsplan SWZ.

Kamperpoort
De gemeente organiseert woensdagavond 23 maart 2005 een wijkplatform Kamperpoort. Vanaf 19.15 uur zijn wijkbewoners welkom in wijkcentrum Ons Eigen Huis aan de Hoogstraat 86.

Tijdens het wijkplatform komen onder andere de volgende zaken aan de orde:
· betaald parkeren in de wijk;

· presentatie Onze Buurt Aan Zet project (OBAZ) door bewoners.

Wijkschouw en wijkplatform Stadshagen
Woensdagmiddag 23 maart aanstaande vindt er vanaf 16.00 uur een wijkschouw plaats in Stadshagen. Een wijkschouw is een rondgang door de wijk per fiets of lopend. U als bewoner, krijgt dan de gelegenheid om met wijkwethouder Pot op pad te gaan door uw buurt. De wijkschouw start om 16.00 uur vanaf het Informatiecentrum Stadshagen aan de Klokkengieterlaan 3. Wilt u meelopen of een bepaalde locatie in de wijk bezichtigen dan kunt u dit doorgeven aan de medewerkers van de servicelijn van de eenheid wijkzaken, telefoonnummer (038) 498 33 00.

Dezelfde avond is er een wijkplatform Stadshagen. Om 19.00 uur is er een inloopspreekuur waar u als bewoner vragen kunt stellen aan de wijkwethouder, wijkbeheerder, wijkmanager en wijkvoorman. De officiële vergadering start om 19.30 uur in de Zevensprong aan het Mannagras 30. De onderwerpen die worden behandeld gaan vooral over de ontwikkelingen in de wijk, zoals wegen, verkeer, sportpark en het centrumpark. Verder komen het jongerencentrum en de skatebaan aan bod.
Daarnaast is er uitleg over "Premie op actie".

Gebied ten oosten van de Overijsselse Vecht
Woensdagavond 23 maart aanstaande is er een wijkplatform voor het gebied ten oosten van de Overijsselse Vecht. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in partycentrum De Vijverhoek aan de N. Ruiterweg 1 (naast De Lichtmis aan de A28).

De volgende zaken komen onder meer aan de orde:

· verkeer; invoering 60 km zone en de A28;
· onderwerpen voor wijkschouw.

Vooraankondiging wijkplatform Zwolle Zuid

Op woensdag 27 april 2005 vindt in het Algemeen Verzorgingshuis De Kievitsbloem het wijkplatform Zwolle Zuid plaats.
Het thema van deze avond is "ouder worden in Zuid". Het wijkplatform begint om 19.30 uur.
Enkele organisaties die veel met ouderen werken hebben hun medewerking toegezegd.
Wilt u vooraf meer inlichtingen, dan kunt u contact opnemen met Bert Michel, wijkmanager Zwolle Zuid. Hij is tijdens kantooruren bereikbaar op het telefoonnummer (038) 460 27 53.


---