Gemeente Heerenveen

aanhanger missen na inbraak brandweerkazerne.

---

Actueel

Persberichten

persbericht

Kettingzagen, aggregaten en aanhanger missen na inbraak brandweerkazerne.

23/03/2005

Vermoedelijk in de nacht van 20 op 21 maart heeft er een inbraak plaatsgevonden in de brandweerkazerne van de brandweer in Heerenveen. Er zijn motorkettingzagen, aggregaten en een aanhanger ontvreemd waarmee met de aanhanger vermoedelijk de buit is vervoerd.

Het betreft een bruine houten aanhanger , 1 as, op een rood onderstel. De trekstang van de aanhanger is verstelbaar in hoogte. Vermoedelijk zijn de goederen afgedekt met een rood plastic dekzeil wat eveneens is ontvreemd.

De motorkettingzagen zijn van het merk Husqvarna, type 50 272 XP, en nieuwe zagen van Dolmar, type 115i. De aggregaten zijn van het merk Genmac, type 2500B en nieuwe van het merk Honda, type EU 201, kleur rood.

De brandweer zal vanaf vandaag maatregelen nemen op het gebied van veiligheid. Met de politie is overeengekomen dat er intensieve surveillance plaatsvindt en ook zal een particulier beveiligingsbedrijf worden ingeschakeld. Om herhaling te voorkomen wordt zo snel mogelijk een uitgebreider alarmsysteem geïnstalleerd.

Over ongeveer twee maanden betrekt de brandweer in Heerenveen de nieuwe kazerne. Op die locatie liggen de preventieve maatregelen tegen diefstal op zeer hoog niveau. Tot die tijd zullen bovengenoemde maatregelen op de huidige locatie gelden.