1e persbericht van woensdag 23 maart 2005

Eindhoven 23-03-2005 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilist aangehouden na botsing tegen twee panden

De politie heeft dinsdagavond rond 21.00 uur op de Croy een man van 38 jaar uit Eindhoven aangehouden. Hij was kort daarvoor met zijn bestelbus tegen twee panden op de Croy aangereden. Die raakten daardoor aanzienlijk beschadigd. Daarna is de man weer weggereden. Even later meldde hij zich weer op de plaats van de aanrijding en werd daar door de gewaarschuwde politie aangehouden. Uit onderzoek bleek hij een alcoholpromillage van bijna 1,10 te hebben. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Tweede verdachte van beroving aangehouden

De politie heeft dinsdagmiddag rond 16.30 uur in het politiebureau aan de Mathildelaan een 15-jarige jongen uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een beroving op donderdag 17 maart in Eindhoven (zie 4e persbericht van 17 maart 2005). Eerder werd daarvoor al een 16-jarige jongen opgepakt. De 15-jarige verdachte is na zijn aanhouding in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na mishandelen buurman

De politie heeft woensdag kort na middernacht een 34-jarige Eindhovenaar aangehouden in zijn woning in Gestel. Hij zou kort daarvoor bij een ruzie een 39-jarige buurman met een metalen buis op zijn hoofd hebben geslagen. Deze liep daardoor een hoofdwond op, waaraan hij zich in het ziekenhuis heeft laten behandelen. De verdachte is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Haastige spoed

Woensdag om 6.10 uur is op de Europalaan een 36-jarige Helmonder aangehouden. Politieagenten zagen hem met een busje met veel te hoge snelheid (ruim boven de 100 km/u) over de Kasteel Traverse rijden. Op de Europalaan stelde de politie vast dat de man 138 km/u reed in plaats van 70 km/, de maximum snelheid ter plaatse. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen. De bestuurder verklaarde haast te hebben. Een andere inzittende van het busje heeft het stuur overgenomen.

Valkenswaard: Man onttrekt zich aan controle

Dinsdagavond rond 22.00 uur is in de Repelaerstraat een 19-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man ging er tijdens een controle van de politie met zijn auto vandoor. Na een achtervolging vloog de bestuurder in de Repelaerstraat uit een bocht en reed zich vast in een tuin. Behalve een groot aantal verkeersovertredingen bleek dat de bestuurder geen rijdbewijs had, dat zijn auto niet was verzekerd, dat het kenteken van de auto ongeldig was en dat de auto technisch niet in orde was. De man verzette zich bovendien tegen zijn aanhouding. Hij is op het politiebureau ingesloten.

Deurne: Computer uit school gestolen

In de nacht van dinsdag op woensdag is ingebroken in een school aan de Meester de Jonghlaan. Er werd door de dader een ruit vernield en een computer, een flatscreen, een printer en een speakerset gestolen.

Deurne: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdagavond tussen 19.30 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Langstraat. Van de 602 gecontroleerde voertuigen reden er 131 te hard. De hoogst gemeten snelheid is niet bekend.