HBO-Raad

verschenen op: 22-03-2005

Bonden breken cao-overleg af met hogescholen

Het CAO-overleg tussen de werkgevers en werknemers van hogescholen is vandaag afgebroken. De bonden houden vast aan te vrijblijvende afspraken over het voorstel van de werkgevers voor extra tijd voor deskundigheidsbevordering van werknemers.

De werkgevers hebben een voorstel gedaan voor een meer flexibele invulling van de werktijd. Ook willen zij meer aandacht voor deskundigheidsbevordering van medewerkers, zodat zij voortdurend in kunnen spelen op nieuwe uitdagingen waarvoor hogescholen zich gesteld zien. De werkgevers hebben daartoe voorgesteld om 50% meer tijd beschikbaar te stellen voor scholing en opleiding van medewerkers.De bonden staan echter een te vrijblijvende aanpak voor van de invulling hiervan.

De hogescholen betreuren de opstelling van de bonden, maar zijn bereid het overleg voort te zetten.

De HBO-raad is de belangen- en werkgeversvereniging van de Nederlandse hogescholen. Bij de vereniging zijn 44 hogescholen aangesloten, waar in totaal 350.000 studenten staan ingeschreven. In het hbo werken ruim 30.000 mensen.
De HBO-raad behartigt de belangen van de hogescholen naar kabinet, politiek, overheid en maatschappelijke organisaties. En is daarnaast een werkgeversvereniging die overleg voert met overheid en werknemersorganisaties over de arbeidsvoorwaarden van de hogescholen.