Ingezonden persbericht


Trend Micro introduceert Nederlandse versie van PC-cillin Internet Security 12

Utrecht, 23 maart 2005 - Trend Micro, Inc. (TSE: 4704, Nasdaq: TMIC), leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten, introduceert vandaag een Nederlandse versie van PC-cillin Internet Security 12. Deze geavanceerde antivirusoplossing voor pc's is nu ook in de Nederlandse taal beschikbaar via de Trend Micro webshop.

Trend Micro HouseCall detecteerde in de periode mei 2004 tot en met januari 2005 de worm Netsky.P in 277.598 bestanden op 3.661 computers in Nederland. Netsky.P stond hiermee bovenaan in de top 45 infecties die HouseCall registreerde. HouseCall is de gratis dienst van Trend Micro, die pc's controleert op virussen, wormen en andere kwaadaardige code. De nummer twee in de Nederlandse lijst was voor JAVA_BYTEVER.A, een kwaadaardige mobiele code, gevolgd door PE_ZAFI.B, HTML-Netsky.P en Troj_DELF.AR. PE staat voor Portable Executable voor de Windows 32-omgeving. HTML-codes komen vaak binnen als e-mail met een attachment en maken misbruik van lekken in Internet Explorer.

Trend Micro PC-cillin Internet Security 12 is de nieuwste versie van het antivirusproduct van Trend Micro voor de consumentenmarkt. Deze nieuwste versie bevat onder meer antiphishing-functionaliteit, detectie en verwijdering van spyware en de mogelijkheid om verschillende pc's binnen een thuisnetwerk via één interface eenvoudig te beheren. Daarnaast bevat PC-cillin Internet Security 12 als eerste desktopantivirusoplossing intrusion detection-functionaliteit voor mobiele netwerken. Hiermee wordt een thuisgebruiker gewaarschuwd wanneer een onbekende het draadloze netwerk opkomt. Op die manier worden diefstal van bandbreedte en ongewenste toegang voorkomen.

Veel huishoudens en kleine (thuis)kantoren gebruiken tegenwoordig meer dan één computer, delen netwerkbronnen en breedbandverbindingen met het internet en gebruiken draadloze systemen ter ondersteuning van bijvoorbeeld laptops. Met de eenvoudige toegang tot het internet neemt ook het risico van bedreigingen als virussen, spam, spyware, hacker-aanvallen en phishing-pogingen sterk toe. Al deze mogelijkheden maken PC-cillin een nog completer beveiligingsoplossing voor thuisnetwerken en kleinzakelijke omgevingen.

Volgens Luc Eeckelaert, Business Unit Manager Benelux bij Trend Micro, past de introductie van de Nederlandse versie van PC-cillin in het streven van Trend Micro om naast bedrijven ook consumenten te helpen bij veilig internetgebruik. "Door een Nederlandse versie van PC-cillin uit te brengen, verlagen we de drempel voor consumenten om onze hoogwaardige beveiligingsoplossingen te gebruiken. Ook ontwikkelden we met Trend Micro Mobile Security een oplossing tegen virussen op mobiele telefoons en PDA's. Trend Micro geeft op deze wijze vorm aan zijn streven om voor elke communicatietoepassing een doeltreffende beveiligingsoplossing te bieden."

Prijs en beschikbaarheid
Trend Micro PC-cillin Internet Security 12 is beschikbaar voor een adviesprijs van 59,00 euro. Dat is inclusief één jaar onderhoud. Kortingen zijn beschikbaar vanaf drie en vijf licenties. Trend Micro PC-cillin Internet Security 12 is te verkrijgen via http://nl.trendmicro-europe.com/index_consumer.php.

# # #

Over Trend Micro
Trend Micro is leider op het gebied van netwerkantivirus- en internet-content-beveiligingssoftware en -diensten. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Tokio, het Europese hoofdkantoor in Marlow, Engeland. De producten worden wereldwijd geleverd door Value-Added Resellers en service providers.

Ingezonden persbericht