B EN W BERICHTEN 2005 - 11 Gemeente Rotterdam

COLLEGEVERGADERING VAN 22 MAART

Beleid

1. (22-03) Het college van B en W heeft kennisgenomen van de 'Economische Visie 2020, Rotterdam stad van de toekomst'. De raad wordt voorgesteld de visie, die is opgesteld door de Economic Development Board Rotterdam, vast te stellen als leidraad voor het gemeentelijk economisch beleid in de komende jaren. Nog voor de zomer wordt de economische visie uitgewerkt in een actieprogramma.

2. (22-03) Het College heeft besloten tot het instellen van rechtsvordering tot een bedrag van E120.330,-- voor het verhalen van bijstandskosten plus de opgelegde kosten van bijstand in de toekomst.

3. (22-03) Burgemeester en wethouders hebben besloten om voor de restauratie van het rijksmonument, het voormalig Douanekantoor aan de Stieltjesstraat 34, de hardheidsclausule van de Rotterdamse Monumenten Subsidieverordening 1993 toe te passen. Daarmee wordt het maximum van de goedgekeurde kosten van de te treffen voorzieningen vastgesteld op E 500.000,-.

4. (22-03) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten tot ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan Schiebroek-Noord.

5. (22-03) Burgemeester en wethouders hebben besloten de zienswijzen inzake de ophoging van Schieveen ongegrond te verklaren en daarmee vrijstelling van het bestemmingsplan te verlenen. Het besluit is genomen overeenkomstig het advies van de hoor- en adviescommissie.

6. (22-03) Het College heeft, met een enkele kanttekening, ingestemd met de door de Stadsregio voorgestelde Verordening Verstedelijkingsafspraken en Stedelijke Vernieuwing 2005-2010 en de Omslagverordening 2005. De Regioraad heeft op 22 december 2004 ingestemd met deze ontwerp-verordeningen. Vervolgens zijn beide ontwerpen ter consultatie toegezonden aan de regiogemeenten.

7. (22-03) Het College heeft besloten een proef te houden, gericht op onkruidbestrijding op verhard oppervlak, met het onkruidbestrijdingsmiddel glyfosaat. Het gaat daarbij om een beperkte toepassing uitsluitend langs gevels, rond obstakels en op verharde middenbermen. De proef wordt gedurende het groeiseizoen 2005 uitgevoerd op de gehele Zuidoever.

8. (22-03) Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een grondruil aan te gaan met Taxi Rooney B.V. Met dit besluit wordt de verplaatsing en uitbreiding van dit bedrijf aan de Prins Hendrikstraat in Hoek van Holland en de herstructurering van het centrum van Hoek van Holland mogelijk.

9. (22-03) Het College heeft vier actieprogramma's vastgesteld voor het jeugdbeleid 2005. Het betreft programma's voor de bestrijding van overlast door jeugd, van jeugdwerkloosheid, een actieprogramma voor opvoedingsondersteuning aan ouders en een programma voor gezonde voeding en beweging. Met uitzondering van het laatste programma gaat het om een voortzetting van beleid. Het programma voor voeding en beweging is voor het eerst toegevoegd, omdat Rotterdam relatief veel kinderen met overgewicht telt. De gemeenteraad moet de programma's binnenkort vaststellen.

Middelen en Control

1. (22-03) Het College heeft besloten tot oprichting van de vier podiastichtingen: Stichting Concert- en congresgebouw De Doelen, Stichting Rotterdamse Schouwburg, Stichting Theater Zuidplein en Stichting Luxor Theater Rotterdam. Tot de daadwerkelijke oprichting van de stichtingen wordt overgegaan na goedkeuring van Gedeputeerde Staten (GS).

2. (22-03) Het College heeft de managementcontracten 2005 vastgesteld voor de diensten AZRR/RHRR, Wereldmuseum Rotterdam, Historisch Museum Rotterdam, Centrum van Beeldende Kunst, Museum Boymans van Beuningen en het Maritiem Museum Rotterdam. De komende weken zullen de betrokken directeuren en de verschillende portefeuillehouders namens het College gezamenlijk de contracten ondertekenen.

---- --