DUTCH STATE TREASURY AGENCY

Emissiekalender 2e kwartaal 2005
Documentnummer : 2005-10, datum : 23-03-05

Bij de maandelijkse toonbankveilingen in het tweede kwartaal wordt de lopende 5-jarige lening twee keer heropend. Verder wordt de lopende 3-jarige lening heropend. In de 5-jarige lening staat thans een bedrag uit van 8,9 miljard euro. Het uitstaande bedrag in de 3-jarige lening bedraagt 4,9 miljard euro.

Verder zal in de maand april door middel van een Dutch Direct Auction (DDA) een nieuwe lening worden geïntroduceerd met een looptijd van iets langer dan 30 jaar. Meer informatie over de precieze kenmerken van deze lening en de datum van uitgifte wordt voorafgaand aan deze veiling bekend gemaakt.

Aan het einde van het tweede of in het begin van het derde kwartaal wordt denieuwe10-jarigeleninggeïntroduceerd.Hieroverwordtindeloopvanhettweedekwartaalnadereinformatiebekendgemaakt.

Emissiekalender voor Dutch State Loans (DSLs) in het tweede kwartaal

De uitgiftes van de 3-jarige en de 5-jarige lening vinden plaats via het systeem van MTS Amsterdam (AMS). AMS is het elektronische handelsplatform voor Nederlandse staatsleningen. In de 5-jarige lening zal twee keer een bedrag worden geëmitteerd van tussen de 1 en 2 miljard euro. De uitgifte in de 3-jarige lening zal 2 tot 3 miljard euro bedragen. Zo lang in een lening nog geen 10 miljard euro uitstaat, wordt de liquiditeit ervan gegarandeerd door een repo-faciliteit die ter beschikking staat van de Primary Dealers.

Emissiekalender voor DTCs in het tweede kwartaal

Dutch Treasury Certificates (DTCs) worden in beginsel geveild op de eerste en derde maandag van de maand. De veiling op 3 mei i seenuitzonderinginverbandmeteenfeestdagopmaandagisdezeveilingopeendinsdaggepland.VeilingenvindenplaatsviahetBloombergAuctionSystem.Bijiedereveilingwordtnaasteen3-maandsDTCprogrammaafwisselendeenDTCprogrammameteenoorspronkelijkelooptijdvan6,9of12maandenaangeboden.Tijdensdeeersteveilingvanhetkwartaalwordensteedsdrieprogrammasgeveild.

Emissiekalender voor DTCs in het tweede kwartaal

Zie het origineel