Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Semantica introduceert DocsDB/4 versie 4.1, het eerste volledig relationele systeem voor documentmanagement

Kostenefficiënte, flexibele en betrouwbare elektronische dossiervorming en archivering

Leiderdorp, 23 maart 2005 Semantica, ontwikkelaar en leverancier van DocsDB, brengt een nieuwe versie van het populaire documentmanagementsysteem op de markt. DocsDB/4 versie 4.1 is de eerste volledig relationele oplossing in haar soort. Organisaties zijn hiermee in staat sneller en makkelijker documenten vast te leggen en te ordenen doordat ze niet gebonden zijn aan een vooraf bepaalde hiërarchische structuur. DocsDB/4 is de opvolger van DocsDB/3, waarvan momenteel circa 30.000 mensen gebruikmaken voor het beheer van vele miljoenen documenten.

DocsDB/4 is de vierde generatie van DocsDB the Documents Database . Met het systeem is het mogelijk informatie en werkprocessen op effectieve en flexibele wijze te structureren. Documenten worden eenvoudig gescand en komen via automatische dossiervorming direct terecht op de juiste plaats. De ordening gebeurt niet via vastgelegde paden , maar op basis van toegekende eigenschappen, zoals klantnummers, personeelsnummers, afdelingscodes of andere logische criteria. Dit werkt snel en intuïtief. Bovendien kunnen organisaties met DocsDB/4 hun processen op elk moment aanpassen, zonder eerst de informatiestructuur te moeten wijzigen.

Professioneel elektronisch documentmanagement is de volgende stap in een efficiëntere invulling van kantoorwerk. Het toenemende gebruik van elektronische dossiers en archieven maakt het noodzakelijk na te denken over eenvoudiger manieren om documenten te ordenen. Een starre structuur vormt een belemmering in de huidige, snel veranderende organisaties, terwijl een relationele opzet nieuwe ontwikkelingen juist ondersteunt en stimuleert. DocsDB/4 is meer dan een handig hulpmiddel, het levert een actieve bijdrage aan de groei van een organisatie , aldus Roland van der Heijden, directeur van Semantica.

Nieuwe DocsDB/4 versie 4.1


· is volledig relationeel, alle onderdelen laten zich via relationele aspecten indelen en benaderen


· is flexibel, organisaties zijn niet gebonden aan een fysieke opslagstructuur of een vaste procesinrichting


· is compleet, biedt directe integratie met Microsoft Office-producten, interne routering, behoud van toegangsautorisatie en geavanceerde functionaliteit voor het scannen en OCR (DocsDB Fast Capture)


· is snel en eenvoudig in gebruik, met automatische dossiervorming, de mogelijkheid tot herindeling van documenten na het misplaatsen van pagina's tijdens scannen, het openen en opslaan van Word- en Excel-documenten en het automatisch gebruik van eigenschappen van deze programma s.

De flexibiliteit en schaalbaarheid van DocsDB/4 maken het systeem een prima propositie voor het midden- en kleinbedrijf, dat dezelfde functionele wensen heeft als het grootbedrijf maar niet de financiële middelen. DocsDB/4 is brancheonafhankelijk van opzet. Speciale branchetemplates maken het mogelijk financiële, contract-, personeels- en andere dossiers simpel en binnen korte tijd passend in te richten.

DocsDB/4 release 4.1 is beschikbaar vanaf 1 april 2005 in drie aanbiedingsvormen: als ASP-dienst DocsCentral, als turn-key oplossing Docs-in-a-Box en als DocsDB-licentie.

Over Semantica

Semantica is gespecialiseerd in de ontwikkeling en het beheer van oplossingen voor document- en workflowmanagement op basis van Oracle en Java. Daarbij biedt Semantica allerlei ondersteunende diensten. Docs/DB the Documents Database is een van de paradepaardjes van Semantica. Het Nederlandse bedrijf, dat is gevestigd in Leiderdorp, richt zich vooral op grotere MKB-bedrijven. Semantica is officieel partner van Oracle en Sun. Voor meer informatie: www.semantica.nl en www.docsdb.com.



Ingezonden persbericht