BDO ACCOUNTANTS EN ADVISEURS

Jaarcijfers BDO 2004

Geachte redactie,

Hierbij een persbericht van BDO aangaande de jaarcijfers 2004.

Eindhoven, 23 maart 2005

P E R S B E R I C H T

BDO CampsObers Accountants & Adviseurs ziet
toekomst met vertrouwen tegemoet
Jaarcijfers 2004 tonen lichte omzetdaling

BDO CampsObers Accountants & Adviseurs heeft in 2004 een omzet gerealiseerd van . 180,8 miljoen.Dat is een lichte daling ( 0,6% ) ten opzichte van het boekjaar 2003, toen de omzet 182 miljoen bedroeg. Deze daling heeft zich vooral voorgedaan bij de accountants. Bij de belastingadviseurs was er sprake van een lichte groei, net als bij de overige advisering.

Ook voor BDO Accountants & Adviseurs waren de gevolgen van de tegenvallende economische ontwikkelingen in 2004 merkbaar. Wel is bij een vrijwel gelijk gebleven omzet de gemiddelde personeelsbezetting gedaald. De tendens van de afgelopen jaren, dat onze cliënten meer hoogwaardige diensten afnemen, heeft zich in 2004 voortgezet, zowel bij de accountants als bij de belastingadviseurs. De omzetontwikkeling is vooral bij de belastingadviseurs positief, terwijl ook de overige dienstverlening een lichte stijging laat zien. Wij verwachten dat deze tendens zich in 2005 zal doorzetten.

BDO heeft in 2004 veel tijd besteed aan de strategische interne aspecten van de bedrijfsvoering. Met ingang van 1 januari 2005 heeft BDO haar rechtsvorm en daarmee haar structuur gewijzigd van een maatschap naar burgerlijk recht in een groep van met elkaar verbonden besloten vennootschappen, die allen dochtermaatschappij zijn van BDO CampsObers Holding B.V., gevestigd te Eindhoven.

Vooruitblik
Martin van Roekel, voorzitter van de Raad van Bestuur van BDO: ,,De economische situatie is nog steeds onzeker. Er tekent zich weliswaar een licht herstel af, maar het is nog niet geheel duidelijk of zich dat zal voortzetten. Het accountantsberoep zal op een actieve wijze de dialoog moeten zoeken met maatschappelijke organisaties. BDO zal adequaat inspelen op kansen in de markt en de wijzigingen in het accountantsberoep. Tevens hopen we onze positie als adviseur in het MKB verder uit te bouwen en waar mogelijk te versterken. Dat kan door het verlenen van extra diensten, zoals het onlangs door ons geïntroduceerde BDO Online Boekhouden..

BDO CampsObers Accountants & Adviseurs verleent in Nederland vanuit ruim 30 vestigingen en zo.n 2.000 professionals diensten op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy. BDO richt zich met name op het Nederlandse middenbedrijf en is sterk in de advisering aan groeiende ondernemingen. BDO maakt deel uit van BDO International, een wereldwijd netwerk van zelfstandige en onafhankelijke organisaties die onder de merknaam .BDO. actief zijn op het gebied van de zakelijke dienstverlening.

Noot voor de redactie (