Politie Amsterdam-Amstelland

Vrouw bedreigd en mishandeld door ex-vriend
23-2-2005. Maandag werd een 32-jarige man gearresteerd. Hij zou afgelopen weekend zijn ex-vriendin in haar woning hebben mishandeld en bedreigd met een vuurwapen. Ook mocht zij haar woning niet verlaten. Het 2-jarige dochtertje van het slachtoffer was in de woning aanwezig en was getuige van het voorval.

De man werd in Purmerend gearresteerd. Hij overhandigde de agenten meteen een vuurwapen. Tijdens het verhoor bekende de verdachte de vrouw te hebben mishandeld en bedreigd. Hij zou tot zijn daad zijn gekomen door overmatig drugsgebruik.

---
Onveiligheid metrostations en Amstel aangepakt
23-2-2005. Na de succesvolle aanpak van onveiligheid en overlast op het Stationseiland, worden nu ook de ondergrondse metrostations en het Amstelstation aangepakt. Gisteren werden afspraken gemaakt over de metrostations Nieuwmarkt, Waterlooplein, Weesperplein, Wibautstraat en het Amstelstation.

Het zogenoemde veiligheidsarrangement treedt op 1 april in werking en heeft een looptijd van een jaar. Het arrangement is ondertekend door de grote driehoek Amsterdam (burgemeester,politie Amsterdam-Amstelland, Arrondissementsparket Amsterdam), ROA, GVB, KLPD, GG&GD, NS, Connexxion, stadsdeel Amsterdam-Centrum en stadsdeel Oost/Watergraafsmeer.