Ingezonden persbericht


Persbericht

Unitor en AT&T sluiten netwerkovereenkomst ter waarde van $2 miljoen

Oslo/Den Haag, 23 maart 2004 - Unitor, een belangrijke service provider voor de internationale handelsvloot en scheepsbouwsector, laat een veilige, geïntegreerde wereldwijde netwerkoplossing realiseren door AT&T. De overeenkomst heeft een waarde van $2 miljoen en is gericht op de verbetering van de wereldwijde connectiviteit en operationele capaciteiten van Unitor. De overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar en vormt een vernieuwing en uitbreiding van de langdurige relatie tussen beide ondernemingen.

Het op tijd leveren van de beloofde diensten is van kritisch belang voor het succes van Unitor en het succes van het wereldwijde verzendsysteem dat Unitor onderhoudt. Vorig jaar was Unitor verantwoordelijk voor 177.000 leveringen in meer dan 1.600 havens en aan 553 rederijen wereldwijd. Als een schip in een haven aanlegt is Unitor aanwezig om de bestelde diensten en producten te leveren. Met behulp van geavanceerde IT- en planningsystemen zorgt Unitor er mede voor dat schepen op tijd kunnen uitvaren. Zelfs de kleinste vertraging is daarbij onacceptabel.

Binnen de voorwaarden van de overeenkomst zal AT&T een zeer snelle netwerkoplossing realiseren waarbij 29 Unitor-locaties wereldwijd worden geïntegreerd. Met de oplossing kan Unitor haar wereldwijde activiteiten - waaronder de relaties met leveranciers en klanten, de inventariscontrole en prijsinformatie - naadloos beheren.

De nieuwe oplossing is gebaseerd op AT&T's Internet Protocol Virtual Private Network (IP VPN) service en versterkt daarmee Unitor's internationale service- en distributienetwerk.

"De samenwerking met AT&T betekent voor ons dat we het wereldwijde bereik realiseren dat nodig is in onze branche", aldus Knut Abrahamsen, Chief Financial Officer bij Unitor. "Het bedrijfsnetwerk vormt het hart van onze onderneming en we hebben een infrastructuur nodig die robuust, veilig en betrouwbaar is. Onze klanten vanuit de internationale maritieme sector vertrouwen op onze mogelijkheid om wereldwijd 'real time' te functioneren. Door onze overeenkomst met AT&T kunnen we aan dat vertrouwen tegemoet komen."

Met de AT&T VPN service kunnen klanten een wereldwijde, applicatiegedreven omgeving creëren met de prestaties, betrouwbare service, voorspelbaarheid en veiligheid die nodig zijn voor de huidige netwerkgebaseerde applicaties. Het volledig beheerde VPN maakt gebruik van Multi-Protocol Label Switching (MPLS), met de flexibiliteit van any-to-any communicatie en de mogelijkheid prioriteiten toe te kennen aan verschillende soorten verkeer - zoals voice tegenover e-mail of fax. Daarnaast biedt het Unitor de mogelijkheid om de overstap te maken naar een samengevoegd voice- en data netwerkplatform op basis van Voice over Internet Protocol (VoIP) services.

Over Unitor
Unitor bedient de markten voor scheepvaart, cruise en offshore op het gebied van veiligheid, koeling, chemicaliën gassen, lassen, tankisolatie voor LNG-schepen, reparatie en onderhoud. De onderneming ontwikkelt en levert concurrerende producten; service en systemen via het grootste netwerk voor wereldwijde levering van de gehele scheepvaartindustrie dat 65 eigen vestigingen en 156 agenten in 73 landen omvat en ongeveer 1.600 havens bedient.

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2004 $30,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
marald@influx-pr.com