FNV KIEM

Meeste werkgevers tevreden met Arbo-wet
Maar liefst 66 procent van de werkgevers staat neutraal (22 procent) en positief (44 procent) tegenover de verplichtingen in de Arbo-wet. Slechts een kwart van de bedrijven en organisaties zou graag zien dat het aantal arbo-regels echt vermindert. Wel is er behoefte aan meer duidelijke regels. Dit blijkt uit de Werkgeversmonitor Arbeidsomstandigheden, die op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken is gehouden.

Beleidsmedewerker van de FNV Wim van Veelen vindt het heel mooi nieuws, vooral in deze tijd van de FNV-campagne Red de Arbo-wet. Hiermee is de mythe ontkracht dat alle werkgevers minder regels zouden willen. Ze zijn eigenlijk zeer tevreden met de verplichtingen! Ik zit nu te wachten op het moment dat VNO/NCW onze campagne overneemt en op hun site zet.

Uit het onderzoek blijkt dat ongeveer 34 procent negatief tegenover de huidige Arbo-wet staat. Ga je voor zon minderheid een wet verschralen? vraagt Van Veelen. Op school is een 6,6 toch ook een voldoende? Als we nu een goede voorlichtingscampagne op die minderheid zetten, dan hou je misschien nog een klein groepje over die de wet moeilijk uitvoerbaar vindt. Dan kan je je afvragen of dat niet aan dat type werkgever ligt. Dus waarom is staatssecretaris Van Hoof toch zo negatief over de Arbo-wet?

---