Ingezonden persbericht


23 maart 2005

CNV vraagt schuldeisers om faillissement Huigen Transport

CNV Beroepsgoederenvervoer doet een beroep op schuldeisers van Huigen Transport BV in Dordrecht om het bedrijf failliet te laten verklaren. Reden voor dit dramatische beroep is het feit dat negentig werknemers van Huigen Transport al tien weken geen salaris krijgen en een uitkering van het UWV alleen na faillissement mogelijk is.

"Het is in het belang van de werknemers dat faillissement wordt aangevraagd," zegt bestuurder Marcel Hoogendijk, "maar individuele aanvragen van werknemers duren veel langer, dan wanneer een bedrijf als schuldeiser hieraan begint." Onder de schuldeisers bevinden zich Scania Baars en Vos Logistics in Surhuisterveen.

De huidige eigenaar en grootaandeelhouder, de uit het Brabantse Dongen afkomstige L. Sprokholt, is niet bereikbaar voor schuldeisers en werknemers. Opvallend genoeg is de neergang van Huigen Transport begonnen nadat Sprokholt het bedrijf had overgenomen van H. Huigen. Het vermoeden bestaat dat Sprokholt verliesgevende activiteiten van Trans Terra bij Huigen heeft ondergebracht. Sprokholt was groot aandeelhouder van Trans Terra in Bleiswijk dat eerder dit jaar failliet ging.

Voor nadere informatie
Marcel Hoogendijk (bestuurder CNV Beroepsgoederenvervoer), tel.: 06 - 10 91 17 95
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 030 - 6 348 241 (kantoor) of 06 - 22 39 30 12 (mobiel)


---- --