Gemeente Cromstrijen


23-03-2005

Laat je als groep zien aan de koningin
op Prinsjesdag 2005

Ieder jaar levert één van de twaalf Nederlandse provincies een zogenaamde 'burgerdeputatie' op Prinsjesdag. Dit doen zij bij toerbeurt en dit jaar is de provincie Zuid-Holland aan de beurt, wij dus!

De burgerdeputatie bestaat uit een groep van in totaal 200 mensen. Zij moet een voor de koningin herkenbare afvaardiging van de betreffende provincie vormen. De provincie geeft hierbij voorbeelden als een groep of groepen in klederdracht, een folkloristische dansgroep of vendelzwaaiers, maar andere initiatieven zijn ook welkom.

De provincie Zuid-Holland treedt op Prinsjesdag, zoals gebruikelijk, op als gastheer. Aan de deelnemers van de deputatie zal zij na aankomst in het provinciehuis koffie en een broodje serveren. Na afloop van de rijtoer van Hare Majesteit de Koningin krijgen de deelnemers een lunch aangeboden in het provinciehuis. Het feit dat de deputatie drie uur zal duren, stelt wel eisen aan de fysieke gesteldheid van de deelnemers.

Momenteel inventariseert de provincie Zuid-Holland de belangstelling voor de deelname aan de deputatie. Mochten jullie belangstelling hebben, dan kunnen jullie tot 29 april aanstaande contact opnemen met Carla Holster, medewerker Informatie en Communicatie bij de gemeente Cromstrijen. Zij zal jullie belangstelling doorgeven aan de provincie. Haar telefoonnummer is (0186) 656135, maar mailen kan ook naar c.holster@cromstrijen.nl.