Gemeente Den Haag

maart 2005
Fred krijgt fietsstroken (22 maart)
Vandaag heeft het college van burgemeester en wethouders het plan voor aanleg van fietsstroken op de Frederik Hendriklaan vrijgegeven voor inspraak. Het gaat om het gebied tussen de Prins Mauritslaan en de Johan van Oldenbarneveltlaan. De werkzaamheden zullen, samen met het groot onderhoud aan het asfalt, eind 2005 worden uitgevoerd.

Om de nieuwe fietsstroken aan te kunnen leggen, wordt de brede stoep versmald en worden de parkeerplaatsen tussen de bomen gelegd. Daarnaast krijgen het Prins Mauritsplein en de Vivienstraat een inrit, aldus verantwoordelijk wethouder Bruno Bruins (Verkeer). De bus op de Frederik Hendriklaan zal bij de halte Prins Mauritsplein in de nieuwe situatie op de rijbaan stoppen en niet meer in een haltekom. Deze maatregelen maken onderdeel uit van het plan om veilige en comfortabele fietspaden aan te leggen op de hoofdroutes van het fietsnetwerk.

De inspraaktermijn voor dit plan loopt van 4 april tot en met 2 mei 2005. De bewoners ontvangen een brief met een bijbehorende tekening. Belangstellenden kunnen ook terecht in het stadsdeelkantoor Scheveningen of op het Gemeentelijk ContactCentrum waar het plan ter inzage ligt.