Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 maart 2005

Aanrijding

Aanrijding met materiële schade

Enschede

Dinsdag 22 maart omstreeks 13.55 uur vond er op de kruising Gelderlandstraat/Kotmanlaan een aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 20-jarige bestuurster uit Enschede gaf op de kruising geen voorrang aan een, voor haar van rechts komende, 21-jarige bestuurder, ook uit Enschede. Bij de aanrijding raakte een 23-jarige passagier licht gewond, zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto's zijn afgesleept, de materiële schade was fors. (05-034874)

Rijden onder invloed

Bestuurder onder invloed aangehouden

Enschede

Woensdag 23 maart omstreeks 2.30 uur houdt de politie aan de IJsbaanweg in Enschede een 49-jarige bestuurder van een personenauto ter controle staande. De bestuurder, afkomstig uit

Enschede, blijkt na de ademtest onder invloed van alcohol. Hij is hierop aangehouden en voor ademanalyse meegenomen naar het bureau. Daar wijst de test 1,4 promille uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (05-035122)

Diefstal

Aanhangwagen gestolen

Enschede

Dinsdag 22 maart doet een 49-jarige Enschedeër namens zijn werkgever aangifte van diefstal van een aanhangwagen. Het betreft een eenassige aanhangwagen van het merk Hapert type 1300. De aanhanger stond geparkeerd in een parkeervak aan de Burggerstraat in Enschede en is weggenomen in de nacht van 21 op 22 maart. (05-034632)

Inbraak

Inbreker aangehouden

Enschede

Woensdag 23 maart omstreeks 4.40 uur treft een beveiligingsmedewerker in een gebouw aan de Hendrik Smeltweg in Enschede een onbekende man aan. Het blijkt een 27-jarige man uit Gronau te zijn. De man is vervolgens door de politie aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Vermoedelijk was de man uit op diefstal van goederen. Onderzoek wijst uit dat de verdachte in Duitsland ook nog een paar zaken op z'n kerfstok heeft. De man is ingesloten en nader onderzoek volgt. (05-035130)

Belediging

Man aangehouden wegens belediging

Enschede

Dinsdag 22 maart omstreeks 16.20 uur hield de politie aan de Oude Markt in Enschede een 38-jarige man uit Enschede aan. De man beledigde passanten aan de Marktstraat. Ook toen de agenten voorbij kwamen om hem op z'n gedrag aan te spreken vond de man het nodig hen te beledigen. Hij is hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. (05-034954)

Bedrijfsongeval

Man valt van ladder

Almelo

Op dinsdag 22 maart vond omstreeks 21.50 uur een bedrijfsongeval plaats op het bouwterrein bij het Twenteborgziekenhuis aan de Zilvermeeuw in Almelo. Een 29-jarige Hengeloër stond op een aluminium ladder en daalde voorwaarts af. De ladder gleed weg en de man viel 3 meter naar beneden. Hij is met mogelijk rugletsel naar de poli gebracht. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal een nader onderzoek verrichten. (05-035085)

Jongen mishandeld door groep

Jongen wordt geslagen door drie knapen

Almelo

Op dinsdag 22 maart werd omstreeks 16.35 uur een mishandeling gemeld aan de Sluiskade Zuidzijde in Almelo. Een 14-jarige jongen fietste kort daarvoor langs het kanaal op de Sluiskade Zuidzijde. Ter hoogte van het bruggetje bij het gemaal zag hij aan de andere zijde van het kanaal een groepje jongeren, ongeveer 8 jongens en 1 meisje. Hij had naar het groepje gekeken en werd daar door een jongen uit dit groepje op aangesproken. Nadat de 14-jarige een antwoord terug gaf, kwam het groepje de brug over. Drie jongens sloegen met hun vuisten op de 14-jarige in, die daardoor een dikke bult op zijn achterhoofd opliep. Het groepje vertrok daarna op hun fietsen en reden langs het kanaal verder. De 14-jarige deed aangifte. De politie stelt een onderzoek in. (05-034998)

Aanhouding na diefstal

Vrouw betrapt op diefstal bij haar werkgever

Wierden

Bij een bedrijf in Wierden werden de laatste tijd meerdere diefstallen gepleegd. Het vermoeden bestond dat personeel hier debet aan was, waarop een camera werd geplaatst. Hierop was te zien hoe op dinsdag 22 maart een 45-jarige werkneemster goederen weg nam. De eigenaar van het bedrijf deed aangifte bij de politie die de 45-jarige vrouw uit Wierden aanhield voor diefstal in dienst betrekking. De verdachte bekende de diefstallen. De goederen werden in haar tas aangetroffen. Zij is voor nader verhoor opgesloten. (05-035068)

Aanrijding met letsel

Bromfietser gewond na aanrijding met auto

Almelo

Op dinsdag 22 maart vond omstreeks 17.00 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de rotonde aan de Broekerheide. Een 48-jarige automobilist uit Almelo reed de rotonde op en verleende daarbij geen voorrang aan een 51-jarige fietser uit Almelo die over de fietsstrook op de rotonde reed. De fietser raakte daarbij gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (05-035001)

Doorrijding na aanrijding

Meisje op fiets aangereden door automobilist, die daarna doorrijdt zonder zijn identiteit kenbaar te maken

Hengelo

Op dinsdag 21 maart vond omstreeks 12.30 uur een aanrijding plaats tussen een fiets en een auto op de Robert Stolzstraat in Hengelo. Een 10-jarig meisje uit Hengelo fietste daar samen met een vriendinnetje, toen zij werd aangereden door een auto. De automobilist stapte wel uit, maar hielp het meisje niet. Nadat hij zei dat het nog goed was gegaan, stapte de man weer in zijn voertuig en reed weg, zonder zijn identiteit bekend te maken. Het meisje bleef erg geschrokken achter met pijnlijke polsen en een beschadigde fiets. Het zou gaan om een donkergroene auto. De politie verzoekt mogelijke getuigen van dit ongeval zich te melden. Telefoon 0900-8844. (05-034641)

Aanrijding met letsel

Fietser gewond na aanrijding met auto

Almelo

Op dinsdag 22 maart vond omstreeks 18.05 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser op de Willen de Clercqstraat in Almelo. Een 50-jarige vrouw uit Almelo fietste naast haar dochter over genoemde weg toen zij plotseling van achteren werd aangereden door een auto. De vrouw viel van haar fiets en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De automobilist, een 19-jarige Almeloër gaf als verklaring dat hij in de binnenspiegel had zitten kijken en daardoor de fietsster niet had gezien. De politie nam het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal op. (05-03)

Autokraken

Autokrakers actief, tenminste zeven aangiftes bij de politie

Haarle

In de nacht van zondag 20 op maandag 21 maart werden in tenminste zeven auto's ingebroken. Daarbij werd in de meeste gevallen de audio-apparatuur buitgemaakt. De autokraken vonden plaats aan de Bloeme-weide, ATL Haaselbachweg (2x), Stationsweg, Wiegersstraat (2x) en Laarmanweg. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verkeerscontrole

Bestuurder aangehouden ivm verkeersovertredingen en in bezit hebben van inbrekerswerktuigen

Hengelo

Woensdag 23 maart omstreeks 02.50 uur zien surveillerende agenten op de Laan van Driene in Hengelo een bestuurder van een personenauto rijden die hun aandacht trekt. De agenten willen de bestuurder controleren, maar hij gaat er als een haas tussenuit in de richting van de Beethovenlaan. Dit gaat met dermate hoge snelheid dat er een vonkenregen onder de auto ontstaat terwijl hij over de drempels rijdt. Ter hoogte van de Sloetsweg wordt de bestuurder aan de kant gezet. De bestuurder, een 30 jarige Hengeloër werd aangehouden. Hij reed tijdens ontzegging van zijn rijbevoegdheid, de auto was niet verzekerd en de APK van de auto was verlopen. Ook had de man nog enkele boetes openstaan, die hij niet kon betalen. Als passagier zat een 30 jarige Enschedeër in de auto. Voor hem lag o.a. een koevoet. De beide personen zijn aangehouden en voor nader onderzoek opgesloten. Tegen beiden wordt proces verbaal opgemaakt. (05-035124)

Bromfietscontrole

30% van bromfietsen niet in orde

Oldenzaal

Op dinsdag 22 maart werd tussen 07.00 en 09.00 een controle gehouden van bromfietsbestuurders op de Enschedesestraat in Oldenzaal. In totaal werden 34 bromfietsen gecontroleerd. Tien bestuurders reden op een bromfiets die opgevoerd bleek te zijn. Eén bestuurder bleek niet in het bezit van een bromfietscertificaat. Bij de controle werd gebruik gemaakt van drie motorrijders die zorgden dat de bromfietsbestuurders werden begeleid naar het controlepunt. (05-034645)

Bromfietscontrole

Meer dan helft bromfietsen opgevoerd

Delden

Dinsdag 22 maart werd tussen 15.00 en 16.15 gecontroleerd op bromfietsen aan de Deldenerstraat in Ambt Delden. Het aanbod was zeer gering. In totaal werden zeven bromfietsen technisch gecontroleerd. Vier bromfietsen bleken opgevoerd, waarbij één bromfiets een vermogen had van meer dan 2 KW, een overschrijding van meer dan vier maal de toegestane KW's. Eén van de bestuurders droeg ook zijn helm niet op de voorgeschreven wijze. Hij had de helm los op het hoofd. (05-034968)

Aanrijding

Twee auto's total loss

Markelo

Op dinsdag 22 maart omstreeks 07.30 uur reed een 39 jarige Markeloër met zijn auto over de Sligsweg in Markelo. Op de kruising met de Stationsweg wilde hij deze schuin oversteken om een krant te bezorgen. Hij kwam daarbij in aanrijding met een 34 jarige automobilist uit Enter, die vanuit de richting Markelo kwam. De 34-jarige bestuurder probeerde de auto nog te ontwijken maar de ruimte was te klein, waardoor een aanrijding ontstond. Beide auto's werden zwaar beschadigd en afgesleept. De beide kentekens zijn ingenomen. (05-034609)

Motorrijder rijdt veel te hard

Rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Op dinsdag 22 maart omstreeks 14.00 uur zag de bestuurder van de videoauto een bestuurder van een motor rijden over de Auke Vleerstraat in Enschede. De bestuurder, een 21 jarige Enschedeër had de motor net uit de winterstalling gehaald en trok het gaspedaal meteen goed los. Binnen de bebouwde kom reed de man tegen de 100 km/h en op de Twekkelerweg in Hengelo reed de man 124 km/h. In verband met de ruime overschrijding van de maximum snelheid is zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-034872)

Gestolen auto aangetroffen

Bestuurder aangehouden

Hengelo

Tijdens de surveillance zien agenten op dinsdag 22 maart omstreeks 17.30 uur een 44-jarige Enschedeër rijden over de Oelerweg in Hengelo. De man is een veelpleger en ter controle werd de auto aan de kant gezet. Uit nader onderzoek bleek dat de auto als gestolen stond gesignaleerd en eigendom was van zijn 30-jarige broer. De auto was in december vorig jaar gestolen en de eigenaar heeft hiervan op 21 maart officieel aangifte gedaan. In de tussenliggende periode had de eigenaar al een aantal bekeuringen binnengekregen voor verkeersovertredingen. De verdachte heeft geen geldig rijbewijs en had nog een boete openstaan van ruim E 600,-. De man is aangehouden en opgesloten. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt. (05-034265)

Aanrijding na achtervolging

Verdachte onttrekt zich aan Zollcontrole en rijdt met hoge snelheid tegen vrachtwagen

De Lutte

Op woensdag 23 maart reed omstreeks 09.20 uur een 38-jarige man uit Maarssen over de A1 in de richting Duitse grens. Net over de grens vond een controle plaats door de Duitse Zoll. Zij wilden deze automobilist controleren en dirigeerden hem naar de controleplaats. Daarvoor moest de 38-jarige de Zollauto volgen en keren, waardoor hij weer op de rijbaan in Nederlandse richting kwam. De 38-jarige maakte hiervan gebruik en ging ertussenuit richting Nederland. De Duitse Zoll zette onmiddellijk de achtervolging in. De 38-jarige reed net voorbij de afslag De Lutte achter op een rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 35-jarige chauffeur uit Stiens. Dit gebeurde vermoedelijk met zeer hoge snelheid, gezien het feit dat de auto van de verdachte ruim anderhalve meter onder de vrachtwagen schoot. De 38-jarige raakte licht gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. Een toevallige samenloop wil dat medewerkers van de Koninklijke Marechaussee een controle hielden langs de A1. Zij waren onmiddellijk ter plaatse en hebben de 38-jarige verdachte aangehouden. De auto van de verdachte is voor nader onderzoek afgesleept, waarna de Nederlandse Douane een onderzoek zal instellen. Het verdere onderzoek in deze wordt opgepakt door medewerkers van Politie Twente en de Koninklijke Marechaussee. (05-035176)



Politie Twente