Politie Zuid-Holland-Zuid

23/3 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

23-03-2005 - persberichten district I

POGING DIEFSTAL BROMFIETS
ZWIJNDRECHT De politie heeft dinsdagmorgen 22 maart twee mannen van 23 en 27 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van poging diefstal van een bromfiets. Dit gebeurde op de Stationsweg in Zwijndrecht. De politie zag tijdens een surveillance dat de twee mannen bezig waren met een bromfiets. Ter plaatse bleek dat de 27-jarige bezig was met het verwisselen van het voorwiel waaraan een beugelslot en helm zat. De andere verdachte zat op een fiets. Op de vraag wat de mannen aan het doen waren, antwoorden de 27-jarige vaag. Daarop werden de twee aangehouden. Bij insluiting van de verdachten werd bij de 23-jarige zon 15 gram speed en drie pillen aangetroffen. Volgens de verdachte was het voor eigen gebruik. Hij heeft afstand gedaan van de drugs.

GEEN PRIJS
DORDRECHT Een onbekende inbreker is op dinsdagavond 22 maart bedrogen uitgekomen toen hij probeerde in te breken in een woning aan de Oranjelaan. De dief sloeg een ruitje in, denkende dat hij in de woning uit zou komen. Het ruitje gaf echter toegang tot een prijzenkast aan de binnenkant van de woning. De dader is toen maar gestopt met zijn poging tot inbraak en gevlucht. De bewoner heeft aangifte gedaan.

VALSE NAAM
DORDRECHT De politie heeft dinsdagmiddag 22 maart twee mannen van 33 en 63 jaar uit Dordrecht aangehouden op verdenking van het opgeven van een valse naam. De politie was die middag bezig met een roodlicht controle op de Spuiweg. De twee mannen, vader en zoon, fietsten door rood licht waarop zij werden staande gehouden. De twee konden zich niet legitimeren en een van de mannen wilde wegfietsen. Op de vraag naar hun personalia, vermoedde de agenten dat de twee valse gegevens opgaven. Daarop zijn zij meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat de gegevens vals waren. De twee hebben beiden een bekeuring gekregen voor rijden door rood licht en het opgeven van een valse naam.