Politie Zuid-Holland-Zuid

23/3 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

23-03-2005 - Persberichten district II

BOTSING
ARKEL Een 22-jarige man uit Nieuwland heeft dinsdagmiddag 22 maart een aanrijding veroorzaakt op de Achterdijk. Doordat er aan het spoor werd gewerkt, lette de man niet goed op waardoor hij op de andere weghelft kwam. Daar ontstond een botsing met een tegemoetkomend voertuig waarin een 46-jarige vrouw uit Gorinchem zat. Zij sloeg door het ongeval met haar hoofd tegen de voorruit. Ze had na de aanrijding last van haar nek. Ze werd met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Na onderzoek bleek alles in orde zijn. Beide autos hadden materiële schade. De veroorzaker van het ongeval had voor zover bekend geen verwondingen.

VROUW ZWAAR GEWOND
SLIEDRECHT Bij een eenzijdig ongeval aan het Trapezium in Sliedrecht is dinsdagmorgen 22 maart een 44-jarige vrouw uit Rotterdam zwaar gewond geraakt. De vrouw opende een hekwerk op een bedrijventerrein. Haar auto stond op dat moment voor het hekwerk op een oprit die vrij steil is. Vermoedelijk is de auto achteruit gerold waarbij de vrouw heeft geprobeerd haar auto tegen te houden. Ze werd echter meegesleurd. Onder aan de oprit kwam het voertuig tot stilstand waarbij de vrouw half onder het voertuig en half tussen de muur en voertuig bekneld kwam te zitten. Het slachtoffer werd door de brandweer bevrijd en vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De traumahelikopter kwam ook ter plaatse voor het verlenen van assistentie. In het ziekenhuis bleek dat de vrouw een gebroken sleutelbeen, diverse schaafwonden en een gecompliceerde beenbreuk had. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

HENNEPKWEKERIJEN ONTMANTELD
NOORDELOOS De politie heeft op dinsdag 22 maart een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Botersloot in Noordeloos. Er werden 1126 plantjes aangetroffen. De politie had aanwijzingen dat er een kwekerij in de woning werd onderhouden. In de woning was niemand aanwezig. De planten en attributen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

GROOT-AMMERS De politie heeft op dinsdag 22 maart een hennepkwekerij ontmanteld in een pand aan de Van Leeuwenhoekweg. Er werden 503 plantjes aangetroffen. De politie werd getipt over een mogelijke hennepkwekerij in het pand. De man die het pand huurde, een 33-jarige man uit Langerak is gehoord over de hennepkwekerij. Hij heeft bekend de kwekerij te hebben opgezet. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De hennep en attributen zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

TWEETAL AANGEHOUDEN VOOR BEROVINGEN
GORINCHEM De politie heeft op dinsdagmorgen 22 maart twee jongens van 17 en 19 jaar uit Gorinchem aangehouden op verdenking van twee berovingen met geweld. De eerste beroving vond plaats op zaterdag 5 maart j.l. Een bezorgkoerier van een broodjeszaak werd middels een valse bestelling naar een school aan de Stalkaarsen gelokt waar hij bedreigd werd met een stok en geschopt. Hij moest zijn geld afgeven. De andere beroving vond plaats op zaterdag 19 maart j.l. Toen werd een pizzabezorger eveneens middels een valse bestelling naar de Jagerslaan gelokt waar hij met een stuk hout in het gezicht werd geslagen en daarna beroofd werd van zijn geld en telefoon. De twee verdachten konden op basis van hun signalement worden aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.

FOKKER PITBULLS
GORINCHEM - Dinsdag 22 maart heeft een 24-jarige vrouw uit Gorinchem bekend dat zij pitbulls gefokt en verkocht heeft. De vrouw meldde zich op uitnodiging van de politie aan het politiebureau om een verklaring af te leggen. Zij verklaarde onder andere de fokker te zijn van de eerder in beslag genomen pitbull Zora. Bovendien had de vrouw zelf ook een hond uit het nest gehouden, maar deze hond had zij, vanwege de commotie in Nederland omtrent de pitbulls, overgebracht naar het buitenland. De vrouw is na verhoor huiswaarts gekeerd. Haar is proces verbaal aangezegd voor het fokken en verkopen van illegale honden en het voorhanden hebben van een pitbull. Zij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

GETUIGE BANKOVERVAL GEZOCHT
PAPENDRECHT - De politie is op zoek naar een getuige van de overval op een bank aan de Veerweg in Papendrecht op 26 januari jl. Het gaat om een oudere man (50-70 jaar) met een klein, lichtkleurig hondje. Deze man heeft zich tot op heden nog niet gemeld. De politie komt graag in contact met deze man. Bent u de gezochte getuige of herkent u iemand in dit signalement? Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) en vraagt u naar de recherche van district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden.

DIEFSTAL UIT BEDRIJF
ALBLASSERDAM De politie kreeg op dinsdagavond 22 maart omstreeks 23.00 uur de melding dat er ingebroken werd in een bedrijf aan de Van Hennaertweg. Ter plaatse bleek er inderdaad ingebroken te zijn maar de daders waren al gevlogen. Er werden meerdere computers, een printer en een kluis gestolen. In de kluis zaten autopapieren, sleutels en een onbekend geldbedrag. De technische recherche doet onderzoek.

GEEN GELDIG RIJBEWIJS
GORINCHEM De politie heeft in de nacht van woensdag 23 maart een 23-jarige man uit Gorinchem aangehouden omdat hij zonder geldig Nederlands rijbewijs reed. De politie voerde een routinecontrole uit op de Willem de Vries Robbeweg. De verdachte vertoonde daarvoor opvallend gedrag. Hij reed eerst op de Stationsweg, keerde daar en verhoogde zijn snelheid op de Willem de Vries Robbeweg. Daarop hielden ze de man staande. De man bleek een paar dagen eerder ook al in Enschede aangehouden te zijn voor het rijden zonder geldig rijbewijs. Hij verklaarde tegenover de politie dat hij het rijbewijs nodig heeft en daarom door blijft rijden. De man krijgt proces-verbaal.