Gemeente Deventer

Week 12, 23 maart 2005

Goede positie stedendriehoek apeldoorn-deventer-zutphen in nota ruimte

De Stedendriehoek is buitengewoon tevreden over de goede positie die de Stedendriehoek Apeldoorn-Deventer-Zupthen zich heeft weten te verwerven in de nota Ruimte. De Tweede Kamer nam gisteren een motie van de kamerleden Van Bochove (CDA) en Verdaas (PvdA) unaniem aan. In de motie spreekt de Tweede Kamer uit dat ook andere dan de stedelijke netwerken in aanmerking komen voor financiële steun van de rijksoverheid.

In de motie worden drie gebieden specifiek genoemd waaronder de Stedendriehoek. âStedelijke samenwerkingsverbanden die met goede, onderling afstemde plannen komen op het gebied van onder meer wonen, mobiliteit, water, de aanleg van nieuwe bedrijventerreinen en de realisatie van bovenlokale voorzieningen, komen eveneens in aanmerking voor financiële steun van het rijkâ, aldus de motie.

Nadat de Stedendriehoek al eerder erkenning heeft gekregen als economisch kerngebied, staat de deur nu open naar verdere financiële ondersteuning van projecten in het gebied. De Stedendriehoek denkt hierbij onder meer aan projecten als de A1 en de herstructurering van bedrijventerreinen zoals bijvoorbeeld De Mars, Kanaalzone en Bergweide. Ook is er grotere kans op bijdragen uit Brussel voor projecten in de Stedendriehoek.

Publicatiedatum: 23-3-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging woensdag 23 maart 2005