Gemeente Delfzijl

Persbericht

23-03-2005
College van B en W van Delfzijl draagt Ir. Kroon voor als OMD-commissaris

INFORMATIE

De 62-jarige Ir. Louwris Kroon wordt door het college aan de raad voorgesteld als kandidaat voor de vacature van commissaris bij de OMD. De aandeelhoudersvergadering van de OMD benoemt vervolgens de kandidaat.

De heer Kroon is aan de TU Delft afgestudeerd als ingenieur in de civiele techniek. Sinds zijn eerste aanstelling in 1969 bij de vakgroep Mechanica van de TU Delft, heeft de heer Kroon diverse leidinggevende functies vervuld in de bouw- en woningwereld. Zo was hij in de jaren zeventig onder meer projectleider van de stadsvernieuwing Groningen; in de jaren '80 directeur van de Woningbouw-vereniging Volkshuisvesting in Groningen en in de jaren '90 onder meer bestuurder van de Stichting Studentenhuisvesting en de Stichting Stadsherstel.

De heer Kroon heeft ruime bestuurlijke ervaring als bestuurder en/of commissaris bij onder meer de Gezamenlijke Corporaties Groningen, Quintis b.v., Wijkvernieuwing Groningen, Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting Rotterdam, et cetera.

In oktober 2002 ontving de heer Kroon de Erepenning van de stad Groningen voor zijn buitengewone inzet voor de volkshuisvesting in de stad Groningen.

De heer Kroon werkt sinds 2002 als zelfstandig adviseur.