PERSBERICHT - 2005-03-23

Vakantiebeurs in top-25 beste evenementen

De Vakantiebeurs, georganiseerd door VNU Exhibitions Europe, is met mondiale topevenementen zoals de Tour de France, de Olympische Spelen en het EK Voetbal gekozen tot de top 25 van beste evenementen in 2004.

Deze selectie van bekende gebeurtenissen is tot stand gekomen na een enquête door uitgeverij Hollandia Publishing onder evenementenbureaus en marketingmanagers in Nederland. Ook de Bouwbeurs van VNU Exhibitions Europe pronkt op deze prestigieuze lijst.

Tot de opvallendste evenementen van 2004 behoren eveneens de aangrijpende begrafenis van André Hazes, het North Sea Jazz Festival, het ABN tennistoernooi, Parkpop, Pinkpop, de TMF awards en het concert van Marco Borsato in de Kuip. De Experience Top 25 wordt woensdag 23 en donderdag 24 maart in de Jaarbeurs in Utrecht gepresenteerd op de beurs Evenement 2005.

De selectie voor de Experience Top 25 bevestigt het succes van de Vakantiebeurs als het grootste toeristische evenement van ons land. Vorig jaar presenteerden zich 1.500 exposanten uit meer dan honderd landen. Bezoekers roemden de sfeer en de ambiance, de informatie, de bruisende activiteiten en het infotainment. De Vakantiebeurs mocht zich verheugen in veel aandacht van de media.

Hollandia Publishing is uitgever van de vakbladen Expovisie/Expovision, Experience Magazine, Quality in Meetings, The Corporate Traveller, Call Sheet en Dzone. De bezoekers van Evenement kunnen op de stand van Hollandia Publishing korte interviews beluisteren met de organisatoren van de 25 beste evenementen die vorig jaar hebben plaatsgevonden. De openingstijden zijn van 11.00 uur tot 19.00 uur.

De volledige Experience Top 25 op alfabetische volgorde: ABN-AMRO tennistoernooi, AEB, Artiesten- en Entertainmentbeurs, AutoRai, Begrafenis van Andre Hazes, Bouwbeurs Utrecht, Concert Marco Borsato in de Kuip, Dance Valley, De Parade, EK-voetbal, Evenement 2004, Koninginnedag, Lowlands, Musical Mamma Mia, Mysteryland, Night of the Proms, North Sea Jazz Festival, Oerol, Olympische Spelen, Parkpop, Pinkpop, Sensation, Tefaf Maastricht, TMF awards, Tour de France, Vakantiebeurs.

Noot voor de redactie (