Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


RECRON grootste vertegenwoordiger van Dagattracties in Nederland

Op 22 maart 2005 is onder leiding van Ronald van der Zijl, algemeen directeur van de Efteling, de bedrijfsgroep Dagattracties binnen RECRON officieel opgericht. Met 350 leden is RECRON de grootste vertegenwoordiger van Dagattracties in Nederland. Peter Verdaasdonk, directeur van Madurodam, is gekozen tot voorzitter. Naast het geven van voorlichting over de recent afgesloten CAO voor Dagrecreatiebedrijven houdt de nieuwe bedrijfsgroep zich vooral bezig met onderwerpen als ruimtelijke ordening, belastingen en heffingen, veiligheid en rampenmanagement, verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid en daarmee verband houdend het opstellen van gedrags- en huisregels.

Hoewel de Club van Elf op 21 maart bekend heeft gemaakt over te stappen van RECRON naar Koninklijk Horeca Nederland blijven individuele leden van de Club van Elf vooralsnog lid van RECRON en daarmee van de nieuwe Bedrijfsgroep Dagattracties. Daardoor was het voor Peter Verdaasdonk, met Madurodam ook lid van de Club van Elf, mogelijk voorzitter te worden.

RECRON betreurt de overstap van de Club van Elf naar Koninklijk Horeca Nederland voor haar landelijke belangenbehartiging, omdat het wederom een signaal richting overheid is van de verdeeldheid in de sector.


-----------------------------