Ingezonden persbericht


23 maart 2005

CNV: cao-akkoord Brinks doorstaat toets der kritiek

Het principeakkoord over de cao voor de circa 1.300 werknemers van Brinks (Brinks Nederland BV en Brinks Geldverwerking BV) kan zeker de toets der kritiek doorstaan. Dit zegt cao-onderhandelaar Hans Pasman van CNV Beroepsgoederenvervoer.

In de cao is onder meer afgesproken dat de werknemers een loonsverhoging van 1,3 procent krijgen op 1 april van dit jaar en 0,7 procent op 1 januari volgend jaar. De cao geldt voor een jaar, tot 1 april 2006. Ook krijgen de werknemers een eindejaarsuitkering van 2 procent van het bruto loon.

Doorbetaling zieken
In het kader van het ziekengeld sprak CNV Beroepsgoederenvervoer af dat zieke werknemers voorlopig in het tweede jaar, evenals in het eerste jaar, 100 procent krijgen doorbetaald. Tot 1 april 2006 geldt een ontslagverbod voor zieke en (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten.

De voorlopigheid zit hem in ontwikkelingen in de cao beroepsgoederenvervoer waar nog steeds geen cao is afgesloten.

Om diezelfde reden blijft alles qua pensioen voorlopig nog bij het oude. De bond is akkoord gegaan met het schrappen van de toeslag op het loon op zaterdagen. Werknemers kunnen maximaal vier zaterdagen per kwartaal worden ingeroosterd. Werken ze meer zaterdagen dan is de toeslag 150 procent (was 130) en werken ze op zaterdag na 18.00 uur, dan is de toeslag 200 procent.

Voorts is afgesproken dat er een studie komt naar de invoering van de levensloopregeling.
Daarnaast wordt de vakbondscontributie fiscaal vriendelijk verrekend, hetgeen vakbondsleden tientallen euro's voordeel oplevert.

Voor nadere informatie
Hans Pasman (cao-onderhandelaar CNV Beroepsgoederenvervoer), tel.: 06 - 51 60 20 08
Jan Immerzeel (persvoorlichting), tel.: 06 - 22 39 30 12


---- --