Gemeente Doetinchem

Koetshuis van kasteel Slangenburg extra trouwlocatie


- 23 maart 2005 -
Het college van burgemeester en wethouders heeft het koetshuis van kasteel Slangenburg aangewezen als trouwlocatie. Deze locatie is de vierde locatie in Doetinchem waar bruidsparen elkaar het ja-woord kunnen geven. Hiermee komt de gemeente tegemoet aan de wens van bruidsparen voor een grotere keuzemogelijheid in alternatieve trouwlocaties.

Het koetshuis van kasteel Slangenburg wordt door de Stichting Heritage Partnership gehuurd van kasteel Slangenburg. Naast het gebruik van het koetshuis voor het sluiten van huwelijken, kunnen bedrijven en particulieren in de sfeervol ingerichte ruimte terecht voor vergaderingen en andere bijeenkomsten.
Bruidsparen kunnen in het koetshuis terecht van maandag t/m zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur voor het sluiten van huwelijken. De tarieven voor de huur van de ruimte zijn maandag t/m donderdag EUR 375,-, vrijdag EUR 450,- en zaterdag EUR 550,-. Hiervoor hebben bruidsparen anderhalf uur de beschikking over de gehuurde ruimte.

Criteria
De nieuwe locatie voldoet aan de gestelde criteria voor het aanwijzen van trouwlocaties op het gebied van kwaliteit en uitstraling, zoals die door de gemeenteraad in 1999 zijn opgesteld. Hiermee volgt de gemeente Doetinchem de richtlijnen van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Naast het koetshuis beschikt de gemeente Doetinchem over nog drie trouwlocaties: de trouwzaal van het gemeentehuis, Kasteel De Kelder en de raadszaal in Hart van Doetinchem.

Procedure
Bruidsparen die in het koetshuis van kasteel Slangenburg of in een van de andere locaties willen trouwen, kunnen de ruimte reserveren via de medewerkers van de burgelijke stand. De kosten voor de huur van de trouwlocatie worden tegelijk met de overige kosten, zoals huwelijksleges, aktes en trouwboekje, door de gemeente in rekening gebracht.
Voor bezichtiging van de trouwlocaties kunnen aanstaande bruidsparen zelf contact opnemen met de betreffende locatie. Voor informatie en reserveringen kunnen aanstaande bruidsparen terecht in de gemeentewinkel tijdens openingstijden (op werkdagen van 9.00 tot 15.00 uur en op dinsdag van 17.30 tot 19.00 uur) of telefonisch via (0314) 37 73 77.