Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


23 maart 2005


Neede - Getuigen gezocht vernieling fiets


In de nacht van zaterdag op zondag 6 februari werd bij het busstation op het Bussplein in Neede een fiets vernield. Dit is gebeurd tussen 03.30 en 04.00 uur. De eigenaresse van de fiets zag een groepje jongens en meisjes bij haar fiets wegrennen. De politie startte hierop een onderzoek, maar is nog op zoek naar getuigen. Terwijl de eigenaresse van de fiets het groepje zag wegrennen, stopte net de discobus uit Haaksbergen. Mogelijk dat er jongeren zijn die iets gezien hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.


Gendringen - Automobilist raakt gewond


Een 25 jarige automobilist uit Gendringen raakte dinsdagmorgen (22/3) gewond na een aanrijding. Een 32 jarige vrachtwagenchauffeur uit Eupen (België) reed rond 08.15 uur over de Miltseweg richting Gendringen. Hij verleende op de kruising met de Oude IJsselweg geen voorrang aan de automobilist en een aanrijding was het gevolg. Door de klap botste de Gendringer tegen de auto van een 41 jarige automobilist uit Ulft, die stond te wachten om de weg op te rijden. De Gendringer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis. De vrachtwagenchauffeur en de Ulftenaar bleven ongedeerd. De trekker van de vrachtwagencombinatie was zo beschadigd dat er een vervangende trekker moest komen.


Lichtenvoorde - Mobieltje verraadt diefstal uit kleedruimte


Agenten hebben dinsdagavond (22/3) een tiener uit Lichtenvoorde aangehouden. Hij wordt er van verdacht diverse goederen uit de kleedruimte van een sporthal weggenomen te hebben. Getuigen hadden de jongen gezien en waarschuwden de politie. De jongen werd thuis aangetroffen, maar ontkende iets weggenomen te hebben. Op dat moment ging er een mobiele telefoon. Deze zat in de broekzak van de jongen en bleek uit de kleedruimte weggenomen te zijn. Hierop werd de tiener aangehouden. Het onderzoek gaat verder.


Hengelo - Drankrijder betrapt


Agenten hebben in de nacht van dinsdag op woensdag (23/3) bij controle op de Aaltenseweg een 60 jarige bromfietser uit Hengelo (G) betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,8 prom. De man kreeg een rijverbod en een boete.


Een 55 jarige automobilist uit Winterswijk blies afgelopen nacht bij controle op de Roelvinkstraat in Winterswijk eveneens 0,8 prom. Ook deze man kreeg een rijverbod en een boete.


Ulft - Auto weggenomen


Bij een garagebedrijf aan de Maasstraat werd in de nacht van maandag op dinsdag (22/3) een auto weggenomen.
Het gaat om een witte Mercedes, type 250 TD met kenteken LT-HF-81. De politie is een onderzoek gestart.


Doetinchem - Inbraak in woning


In een woning aan de Bezelhorst werd dinsdag (22/3) ingebroken. Men wist binnen te komen via een bovenlicht. Weggenomen werden onder andere sieraden. De inbraak is waarschijn-lijk gebeurd tussen 15.00 en 16.00 uur en de politie is wil graag in contact komen met mensen die rond die tijd iets verdachts bij de woning hebben gezien. Getuigen kunnen bellen naar 0900 844.


Winterswijk - woninginbraak


In een woning aan de Pashegge werd dinsdag (22/3) ingebroken. Om binnen te komen werd een deur geforceerd. Weggenomen werden onder andere een rugzakje en een dvd. De politie is een onderzoek gestart.


Borculo - Geen gordel


Agenten hebben dinsdag (22/3) bij controle bij twee basisscholen in de buurt van de Graaf Wichmanstraat 10 bestuurders betrapt op het rijden zonder gordel. De kinderen zaten wel keurig in de gordel. De bestuurders die in overtreding waren kunnen een boete tegemoet zien.


Aalten - 244 bestuurders betrapt op te hard rijden


Agenten hebben dinsdagmiddag (22/3) bij controle op de Gendringseweg 180 bestuurders betrapt op te hard rijden. Van 410 bestuurders werd de snelheid gecontroleerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 107 km. Er is hier 60 km toegestaan.


Bij controle op de Bocholtseweg in Aalten reden dinsdagmiddag 64 van de 156 gecontroleerde bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km. Er is hier 50 km toegestaan.


De bestuurders die te hard reden kunnen een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

055 - 548 60 58

Bert Top



---- --