Politie Noord-Holland-Noord

Politieberichten van woensdag 23 maart 2005

Alkmaar 23-03-2005 - 15.00 uur

Verkeerscontroles

Alkmaar, dinsdag 22 maart 2005.

Dinsdagmiddag en avond werden werd op een groot aantal wegen in de regio controles uitgevoerd waarbij gebruik werd gemaakt van een zogenaamde videoauto. Tijdens deze controles werden zes bestuurders bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 98 km/u op een weggedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. In één auto werd een radardetector aangetroffen. Deze is in beslag genomen en tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Tot slot werd een bestuurder bekeurd omdat hij aan de verkeerde kant inhaalde.

Man van tas beroofd.

Heerhugowaard, dinsdag 22 maart 2005.

Woensdag heeft een 20-jarige inwoner van Middenmeer aangifte gedaan van een tasroof. Deze beroving vond afgelopen dinsdagavond plaats op de Themislaan tussen 20.00 en 20.15 uur. Het slachtoffer liep over genoemde weg toen hij plotseling van achteren werd vast gepakt door een onbekende man. Het slachtoffer viel en voelde iets puntigs in zijn nek. Hij dacht dat het een mes was. De man bedreigde het slachtoffer met geweld en eiste geld en goederen van het slachtoffer. Uit angst gewond te raken gaf het slachtoffer vervolgens geld, een telefoon en een MP3-speler. Nadat de dader het slachtoffer nog had geschopt en geslagen rende hij weg in de richting van het station. De verdachte is een negroïde man met gevlochten haar. Hij droeg die avond een blauwe spijkerbroek en een lichtbruine Nickolson jas.

Vrouw gewond na aanrijding

Bovenkarspel, dinsdag 22 maart 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 19-jarige vrouw uit Enkhuizen gewond bij een aanrijding op de kruising van de Drechterlandseweg met de Veilingweg. De vrouw reed met haar auto over de Drechterlandseweg en moest ter hoogte van de genoemde kruising remmen omdat het verkeerslicht op rood stond. Een achter de vrouw rijdende bestuurder van een personenauto, een 60-jarige man uit Grouw had dit te laat in de gaten en botste tegen de auto van de vrouw. Zij raakte hierbij gewond aan haar hoofd en nek. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar zij is opgenomen.

Geld uit woning gestolen

Castricum, dinsdag 22 maart 2005.

Dinsdagmiddag tussen 16.00 en 17.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Zanddijk. Men kwam in het huis door een deur te vernielen. Vanuit de woning werd een onbekend bedrag aan geld weggenomen.

Bromfietster gewond na aanrijding

Hoorn, dinsdag 22 maart 2005.

Dinsdagmiddag raakte een 26-jarige bestuurster van een bromfiets gewond bij een aanrijding op de kruising van de Keern met de Geldelozeweg. Zij reed over de Geldelozeweg en kreeg op genoemde kruising geen voorrang van een personenauto bestuurd door een 30-jarige man uit Hoorn. Bij de daarop volgende aanrijding raakte de bromfietster gewond .Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis waar zij is opgenomen.

Alcohol in het verkeer

Alkmaar, dinsdag 22 maart 2005.

Dinsdagavond werd op de Vondelstraat een alcoholcontrole gehouden. Tijdens deze controle werden 310 blaastesten afgenomen. In twee gevallen bleek dat de bestuurders teveel alcohol hadden gedronken. Een 48-jarige vrouw uit Alkmaar blies 440 ug/l. Dat is tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Een 52-jarige Alkmaarder blies 425 ug/l. Nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid.

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 44-jarige bestuurder van een personenauto uit Heerhugowaard aangehouden op de Nauertogt. Ook deze bestuurder bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies namelijk 460 ug/l.

Inbraak woningen

Limmen, dinsdag 22 maart 2005.

Dinsdagmiddag tussen 15.00 en 16.00 uur werd ingebroken in twee woningen aan de Uitgeesterweg. Men kwam in de woningen via niet afgesloten achterdeuren. Vanuit beide huizen werden sieraden weggenomen. Gezien het tijdstip en de wijze van binnentreden is het zeer waarschijnlijk dat beide inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Man van tas beroofd

Hoorn, dinsdag 22 maart 2005.

Dinsdag heeft een 39-jarige man uit Hoorn aangifte gedaan van een beroving. Deze vond plaats op vrijdag 18 maart omstreeks 10.15 uur op de Lambert Meliszweg. De man liep daar over het voetpad toen hij werd ingehaald door een bromfietser. Tijdens het voorbijrijden greep de duopassagier op de bromfiets de tas van het slachtoffer. De bromfietser verdween in de richting van de Parkschouwburg. De bromfiets waarop beide verdachten reden is van het merk Gilera kleur rood/zwart. De bestuurder is ongeveer 20 jaar. Hij droeg een zwarte helm en een lichtgrijze jas met capuchon. De passagier was iets jonger tussen 16 en 18 jaar. Hij droeg een donkergrijs bomberjack met een vlagemblemen op beide mouwen.

Vier mannen aangehouden na het plegen van vernieling.

Alkmaar, dinsdag 22 maart 2005.

Dinsdagmiddag zijn vier mannen aangehouden die er van worden verdacht de ramen van een woning en een auto te hebben vernield. Het gaat om mannen in de leeftijd van 20 tot 37 jaar en afkomstig uit Alkmaar, Grootebroek, Wervershoof en Heiloo. Alle verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Omstreeks 17.15 uur werd door omwonenden gemeld dat een aantal mannen vernielingen hadden gepleegd aan een personenauto en dat vervolgens een aantal ramen van een woning aan de Omloop waren vernield. Van een op de Omloop geparkeerde auto bleken alle ramen te zijn ingeslagen. Twee mannen die bij de auto stonden vertelden dat de vernielingen waren gepleegd door twee mannen die zich in een woning aan de Omloop bevonden. Van deze woning bleken alle ramen op de begane grond te zijn vernield. De bewoner verklaarde dat deze vernielingen waren gepleegd door de twee mannen die zich ophielden bij de auto met de vernielde ramen. Alle bij de vernielingen betrokken personen zijn vervolgens aangehouden.

Aanleiding van het plegen van de vernielingen moet vermoedelijk gezocht worden in de relationele sfeer.

Politie op zoek naar getuigen van schietpartij

Hoorn, woensdag 23 maart 2005.

De politie in Hoorn is op zoek naar getuigen van de schietpartij die plaats vond in de nacht van zondag 20 op maandag 21 maart op de Ekster. Bij deze schietpartij raakten twee personen gewond. Deze mannen en drie anderen werden later in de nacht aangehouden in Hoorn en Amsterdam.

Een team van zes rechercheurs is bezig met het onderzoek naar dit schietincident. Zij hebben nog steeds geen duidelijk beeld wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding is geweest van de schietpartij. Het team wil daarom graag in contact komen met mensen die iets gezien hebben in die nacht of die over informatie beschikken die kan leiden tot opheldering van dit misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Hoorn, telefoon 0900-8844 (lokaal tarief). Alle binnengekomen informatie zal vertrouwelijk behandeld worden.

Man en vrouw lichten horecabedrijven op

Castricum, woensdag 23 maart 2005.

Woensdag heeft de eigenaar van een pension in Castricum aangifte gedaan van oplichting. Op 14 maart bestelden een man en een vrouw een kamer bij hem voor een week. Het stel manifesteerde zich als vriendelijk en innemend. Zij vulden de dag met fietstochten. Na een week verteld de mannelijke helft van het stel dat hij zijn bankpas vergeten is maar dat familie in de loop van de dag de pas komt brengen. Met een leugenachtig verhaal weet hij de eigenaar te bewegen om nog wat extra geld af te geven. Hierna verlaten beiden het pension voor een fietstochtje. Tot op heden zijn zij echter niet meer gezien. Later meldde zich een andere horecaondernemer die door hetzelfde echtpaar was opgelicht. Zij hadden in dezelfde periode verschillende drankjes genuttigd maar niet betaald. Het signalement van de man en vrouw luidt als volgt:

De man is tussen de 50- en 53 jaar oud. Hij heeft een tenger, sportief postuur en donkerblond haar. Hij zag er verzorgd uit. De man droeg meestal een spijkerbroek en sweater.

De vrouw is tussen de 40 en 45 jaar. Zij heeft een flink postuur en heeft donkerblond golvend haar in bob-line. Zij droeg over het algemeen een broek met een wollen trui.

De politie wil graag in contact komen met mensen die iets kunnen vertellen over de identiteit van deze twee mensen of met mensen die ook door dit stel zijn opgelicht. Men kan contact opnemen met de politie in Castricum, telefoon 0900-8844.