Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


23 maart 2005


Zutphen - Agenten houden fietser aan


Agenten hebben maandagavond een 22 jarige inwoner uit Zutphen aangehouden. De agenten stonden op de IJsselkade voor het verkeerslicht te wachten. Opeens kwam de Zutphenaar op de fiets langsrijden en negeerde het rode verkeerslicht. Tevens voerde hij geen verlichting. Hij fietste richting het industrieterrein. De agenten reden achter de jongeman aan en sommeerden hem te stoppen. Hierop fietste hij richting de dijk en daar verloor hij zijn evenwicht, waardoor de agenten hem eindelijk konden spreken. Omdat de man weigerde zijn identiteit bekend te maken, werd hij aangehouden. Op het politiebureau beledigde hij een agent en moest hij blazen omdat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 1,7 prom. De man werd ingesloten en is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Voor de overtredingen krijgt hij en proces-verbaal.


Epse - Aanrijding door negeren geslotenverklaring


Een 50 jarige fietser uit Deventer heeft dinsdagavond erg veel geluk gehad. Een 23 jarige automobilist uit Zutphen reed rond 23.10 uur over de Deventerweg richting Zutphen. Bij de kruising met Lochemseweg wilde hij door de geslotenverklaring rechtdoor rijden. Toen hij de middengeleider links gepasseerd was om via de verkeerde rijbaan zijn weg te vervolgen, schepte hij de fietser. De fietser kwam op de motorkap en de voorruit terecht. Wonderbaarlijk had de Deventenaar alleen was schrammen in zijn gezicht.
De politie maakt proces verbaal op tegen de automobilist.


Zutphen - Snorfietsser raakt gewond


Een 42 jarige snorfietsster uit Zutphen raakte dinsdagmorgen gewond na een aanrijding. Een 66 jarige automobilist uit Zutphen reed rond 11.50 uur over de De Stoven en wilde op een gegeven moment rechtsaf slaan de Harenbvergweg op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de Zutphense. Hierdoor kwam de vrouw te vallen en moest per ambulance voor onderzoek overgebracht worden naar het ziekenhuis.


Brummen - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (23/3) een 63 jarige automobilist uit Brummen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 0,9. De man kreeg een boete en een rijverbod.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

Bert Top

055 - 548 60 58



---- --