Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 22-03-2005

Informatiezuil
Het college heeft besloten een internetinformatiezuil aan te schaffen voor de publiekshal van het gemeentehuis. Met deze zuil wordt (wachtende) klanten de mogelijkheid geboden kennis te maken met de (mogelijkheden van de) gemeentelijke website en onder meer de productencatalogus en WOZ-informatie te raadplegen.

Aanlegvergunning
Het college verleent vergunning aan Van Puijenbroek Landbouw BV voor het aanbrengen van een puinverharding op een gedeelte van een onverharde landbouwweg op het landgoed Gorp en Roovert. Op basis van het ter plaatse geldende bestemmingsplan Buitengebied' is hiervoor een aanlegvergunning nodig.

Stopzetten kosteloze verstrekking compost De afgelopen jaren verstrekte de gemeente gedurende drie weken per jaar kosteloos compost aan haar inwoners. Om kosten te besparen, heeft het college besloten hiermee te stoppen. Daarnaast is de noodzaak' om compost te verstrekken ook afgenomen aangezien steeds meer inwoners - vanwege de invoering van diftar en dankzij de compostvatenactie - zelf zijn gaan composteren. Om het zelfcomposteren te stimuleren, herhaalt de gemeente in april de compostvatenactie (die eerder dit jaar werd gehouden en ruime 220 bestellingen opleverde).

Werkzaamheden gymzaal Biest-Houtakker De vloeren van de kleedkamers en de entree van de gymzaal zijn op een aantal plaatsen verzakt, waardoor een gevaarlijke situatie is ontstaan. Het college verstrekt opdracht aan Bouwbedrijf Schilders BV voor het vervangen van de vloeren en het onderliggende zandpakket. Het is de bedoeling dat deze werkzaamheden op zo korte mogelijk termijn worden uitgevoerd.

Uit eerdere collegevergaderingen

Woningbouw aan Hoog Spul Stichting Woningbedrijf Hilvarenbeek (SWH) wil elf woningen - 7 starterswoningen en 4 zogenaamde meergeneratiewoningen' - realiseren aan het Hoog Spul in Hilvarenbeek. Om de bouw van deze woningen mogelijk te maken, is een (zelfstandige project)procedure gestart. Het plan heeft onlangs ter visie gelegen voor inspraak en dat heeft geresulteerd in twee zienswijzen. Het college heeft besloten beide zienswijzen ongegrond te verklaren en de procedure voort te zetten.

Uitbreidingsplannen recreatiepark Kempenbos In september 2004 stemde het college in met uitbreidingsplannen voor recreatiepark Kempenbos BV. Tegen het voornemen om - met toepassing van art. 19.1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening - medewerking te verlenen aan deze plannen zijn drie zienswijzen ingediend. Het college heeft besloten deze zienswijzen ongegrond te verklaren en de procedure voort te zetten.