Gemeente Franekeradeel


RECTIFICATIE

Per abuis is in de Franeker Courant van 16 maart jl. gepubliceerd dat een sloopvergunning is verleend voor het slopen van een schoolgebouw Thorbeckestraat 9 te Franeker.

Hieronder vindt u de correcte tekst.

Aanvraag sloopvergunning

Het College van burgemeester en wethouders maakt bekend dat er een aanvraag voor een sloopvergunning is binnengekomen van:

Noppert Heerenveen Vastgoed BV voor het slopen van een schoolgebouw aan de Thorbeckestraat 9 te Franeker;

Omdat wij voornemens zijn de gevraagde vergunning te verlenen is een ontwerp-beschikking gemaakt. Op grond van het bepaalde in artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht liggen de aanvraag, de ontwerp-beschikking met bijbehorende bijlagen met ingang van 24 maart 2005 t/m 6 april 2005 ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu, Harlingerweg 18 te Franeker.

Gedurende deze termijn worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld schriftelijk hun zienswijzen omtrent de ontwerp-beschikking naar voren brengen bij het College van burgemeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB FRANEKER.

Tevens worden belanghebbenden in de gelegenheid gesteld gedurende de termijn dat het plan ter inzage ligt nadere informatie te verkrijgen en/of hun zienswijzen mondeling naar voren te brengen. Mevrouw E. Buwalda van de afdeling Bouwen en Milieu (tel.0517-380435) is uw contactpersoon.

---

Besluitenlijst College van B&W 15 maart 2005

11 Stedentocht voor bootjes op 4 augustus 2005. Besluit:

* Vrijstelling verlenen van kampeer- en liggelden voor passanten voor de nacht van 4 op 5 augustus 2005.

* Het comité ontvangen in het Stadhuis en het Stadhuis beschikbaar stellen als stempelpost.

Waddenzee werelderfgoed, convenant tegen misbruik. Besluit:
Akkoord gaan met het voorgestelde conceptconvenant.

Overdracht uitvoering leerplicht aan de gemeente Leeuwarden. Besluit:
Instemmen met de overdracht van de uitvoering van de leerplicht naar de gemeente Leeuwarden met ingang van 1 augustus 2005.

Verzoek bestuur dorpshuis de Rede om vrijkomend schoolgebouw over te dragen aan de stichting.
Besluit:
Bestuur dorpshuis verwijzen naar dorpsbelang die betrokken partijen m.b.t. nieuwbouw bijeen roept.

---

Bekendmaking voornemen verlenen kapvergunning

Burgemeester en wethouders van Franekeradeel maken bekend dat zij voornemens zijn een kapvergunning te verlenen aan:

M.Witteveen, P F Catsstraat 36 te Franeker voor 1 kastanje.

Voordat door ons op het verzoek om vergunning een definitieve beslissing wordt genomen, willen wij belanghebbenden in de gelegenheid stellen hun zienswijze over dit voornemen bij ons kenbaar te maken. De termijn waarbinnen hiertoe de mogelijkheid bestaat is twee weken, gerekend vanaf de dag waarop dit voornemen bekend is gemaakt. De zienswijze kan schriftelijk of mondeling naar voren worden gebracht. Schriftelijke reacties kunnen worden gericht aan het College van burgermeester en wethouders van Franekeradeel, Postbus 58, 8800 AB Franeker. Uw mondelinge zienswijze kunt u naar voren brengen daar waar de stukken ter inzage liggen.

De ontwerpvergunning, met de daarbij behorende stukken, ligt voor u ter inzage op het gemeentehuis aan de Harlingerweg 18 te Franeker. Telefoon 0517-380480.

Franeker, 23 maart 2005.
Burgemeester en wethouders voornoemd,
M.J. Haveman, burgemeester.
H.J.J. de Jong, secretaris.

---