Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

TILBURG, 23 maart 2005

Politie ruimt hennepkwekerijen

TILBURG De politie heeft gistermiddag rond kwart voor twee aan het Rooseveltplein in Tilburg een 53-jarige vrouw en een 24-jarige man aangehouden. Zij worden ervan verdacht betrokken te zijn bij de exploitatie van een hennepkwekerij in de schuur achter hun woning. In de kwekerij stonden 99 planten.

TILBURG - Op een andere locatie aan het Rooseveltplein heeft de politie een hennepkwekerij met 163 planten aangetroffen. Hier werd een 45-jarige vrouw aangehouden die ervan verdacht wordt betrokken te zijn bij de exploitatie van deze kwekerij.

TILBURG In een woning aan de Haverhof hebben agenten gistermiddag 255 hennepplanten aangetroffen. Die stonden in meerdere vertrekken op de eerste verdieping van deze woning.

Tilburger op de bon na wijziging APV Tilburg

TILBURG Agenten hebben gisteravond rond de klok van zeven uur aan de Lochtstraat in Tilburg een 78-jarige man uit Tilburg op de bon geslingerd. De man bezocht een straatprostituee. Sinds 11 maart is het op grond van de gewijzigde Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) van de gemeente Tilburg ook mogelijk om bezoekers van straatprostituees te bekeuren. Dat gebeurde dus gisteravond. Overigens ging de prostituee die haar diensten aanbood, een 43-jarige vrouw uit Tilburg, ook op de bon.

Agenten houden winkeldievegge aan

TILBURG Een 49-jarige vrouw uit Sprang-Capelle is gistermiddag om tien voor vier aangehouden toen zij in een schoenenwinkel aan de Heuvel in Tilburg betrapt werd bij de diefstal van een paar schoenen. Bij onderzoek bleek dat de vrouw in een andere winkel ook nog een broche had gestolen.

Man opgepakt voor huiselijk geweld

TILBURG Een 27-jarige man uit Tilburg is gisteravond om vijf voor halftwaalf aan het Verdiplein in Tilburg aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van zijn 22-jarige partner. Die werd geslagen, geschopt en op de grond gegooid. Zij kregen onenigheid omdat de vrouw later thuis was gekomen dan afgesproken. De man werd na verhoor ingesloten omdat hij nog 24 dagen aan vonnissen had open staan.

Agenten houden boze vader aan

TILBURG Vannacht om tien voor halftwee hebben agenten aan de Nassaustraat in Tilburg een 50-jarige man uit Hilvarenbeek aangehouden. De man, die geëmotioneerd was, was op weg naar de woning van de vriend van zijn dochter, om die vriend een lesje te leren nadat deze de dochter van de Beekenaar mishandelde.

Als de agenten ter plaatse komen zien ze dat de man net bezig is om op het balkon van een woning te klimmen. De agenten hadden nogal wat moeite om de man tot bedaren te brengen. De Beekenaar probeerde zelfs een van de agenten te mishandelen. Om hem over te brengen naar het bureau waren de agenten genoodzaakt om de man te boeien.

Wildplasser en bemoeial op de bon

TILBURG Vannacht om kwart voor twee hebben surveillerende agenten aan het Piusplein in Tilburg een 23-jarige man uit deze stad op de bon geslingerd. Hij werd betrapt bij het wildplassen en bij navraag blijkt de man ook geen identiteitsbewijs bij zich te hebben. Ook hiervoor kreeg de man een bekeuring. Een 22-jarige Tilburger die zich met de bekeuringen bemoeide werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering van de agenten om door te lopen.

Tilburger gooit huisraad naar buiten

Tilburg Vanmorgen om zes uur hebben agenten in de heuvelstraat in Tilburg een 30-jarige man uit deze stad aangehouden. Hij wordt verdacht van vernieling. De man gooide de huisraad van een mede bewoner door het raam naar buiten.

Tilburger raakt gewond bij aanrijding

TILBURG Een 23-jarige Tilburger raakte vanmorgen om kwart over vijf gewond toen hij op de Gesworenhoekseweg in Tilburg met zijn personenauto achter op een geparkeerde vrachtauto reed. Hierbij liep de man verwondingen op aan hoofd en knie. De GGD heeft de man voor nader onderzoek naar het TweeStedenziekenhuis gebracht.

Bekeuringen bij verkeerscontrole

TILBURG Bij een verkeerscontrole op de kruising van de Kwaadeindstraat en de Waterhoefstraat hebben agenten vanmorgen 17 bekeuringen uit gedeeld. Het betreft allemaal bekeuringen voor het rijden door een rood licht. Hieraan maakten zich 14 fietsers en 3 automobilisten schuldig.

TILBURG Aan het Besterdplein hebben agenten vanmorgen een controle uitgevoerd, waarbij speciaal werd gelet op het rijgedrag van weggebruikers bij voetgangers oversteekplaats. Er werden in totaal 7 bekeuringen uitgeschreven. Drie automobilisten gingen op de bon omdat zij een voetganger geen vrije doorgang gaven. Een keer werd er een bekeuring uitgeschreven in verband met de identificatieplicht. Tot slot kregen drie automobilisten een bon omdat ze geen gordel droegen.

Auteur: Carel Bouman