Ingezonden persbericht


Monsterboard.nl en X-S2 werken samen op sociaal gebied

Vacatures uit sociale sector nu bijeen gebracht in één gezamenlijke database

Amsterdam, 23 maart 2005 - X-S2 en Monsterboard.nl zijn een nauwe samenwerking aangegaan voor het aanbieden van vacatures in de non-profit en sociale sector. Met deze samenwerking kunnen werkgevers en werkzoekenden uit deze sector op een effectieve wijze met elkaar in contact treden. Monsterboard.nl verruimt hiermee zijn blikveld nog meer in de richting van de sociale sector en voor X-S2 betekent de samenwerking een logische vervolgstap binnen de doelstelling om zich op te werpen als matchmaker en kennisportal op sociaal gebied.

De samenwerking past volledig in de missie en doelstelling van X-S2. Thijs Torreman, Directeur van X-S2: Door het aanbieden van vacatures in de non-profit en sociale sector kunnen wij ons nog beter profileren als dé matchmaker op sociaal gebied.

Voor Monsterboard.nl betekent de samenwerking een verdere verruiming van het blikveld in de richting van de sociale sector. Marc de Vries, Managing Director van Monsterboard.nl, spreekt daarom van een belangrijke overeenkomst: De tijd dat vacaturesites alleen gebruikt werden door werkzoekenden die zochten naar IT banen of commerciële functies ligt ver achter ons. Internet is tegenwoordig volledig geïntegreerd in de samenleving zodat nu in alle sectoren gezocht wordt. Monsterboard.nl wil er voor iedere werkzoekende zijn en ziet het daarom als zijn doelstelling om ook in de sociale sector vertegenwoordigd te zijn met een ruim aanbod van banen. De samenwerking met X-S2 maakt dit mede mogelijk.

X-S2 Kennisnetwerk Sociaal Beleid
X-S2 (spreek uit access to) Kennisnetwerk Sociaal Beleid, ontstond in 2001 op initiatief van vijf landelijke kennisinstituten: het Nederlands Instituut voor Zorg en Welzijn (NIZW), het Verwey-Jonker Instituut, het Landelijke Centrum Opbouwwerk (LCO), het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) en FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling. X-S2 wordt gefinancierd door het ministerie van VWS. Eind 2001 werd X-S2 een zelfstandige stichting, met een projectbureau dat uit zeven mensen bestaat. Momenteel werken er 14 mensen bij X-S2. Het doel van het kennisnetwerk sociaal beleid is om kennisuitwisseling tussen professionals (bestuurders, ambtenaren, uitvoerders bij instellingen enz.) op landelijk, provinciaal en lokaal niveau tot stand te brengen. Ook het signaleren van kennislacunes hoort hierbij. X-S2 levert hiermee een bijdrage aan de vernieuwing en versterking van het (lokaal) sociaal beleid.

Monsterboard.nl
Monsterboard.nl is gestart op 13 januari 1998 en is gevestigd in Amsterdam. Monsterboard.nl gelooft sterk in het recht voor iedereen op een succesvolle en plezierige loopbaan en een effectief wervings- en selectieproces. Als Carrière Management Systeem zijn alle activiteiten er dan ook op gericht om de persoonlijke ontwikkeling en het wervings- en selectieproces te faciliteren. Op Monsterboard.nl staan momenteel circa 16.000 vacatures en meer dan 400.000 CV's. Per maand kent de site ruim 1.000.000 unieke bezoeken (maart 2005). Monsterboard.nl committeert zich aan de hoogst mogelijke zorgvuldigheid ten aanzien van het bewaren van de privacy van zijn gebruikers. Het privacystatement dat via www.monsterboard.nl te vinden is, geeft hier meer informatie over. Monsterboard.nl is onderdeel van het Monster Career Network dat in 1994 geleden werd opgericht en inmiddels locale sites en vestigingen heeft in 24 landen. Monsterboard.nl is gevestigd aan de Rijnsburgstraat in Amsterdam. Er werken momenteel 95 mensen.

Monster Worldwide
Monster Worldwide, Inc., opgericht in 1967, is het moederbedrijf van alle Monster-sites in het Monster Career Network. Het hoofdkantoor van Monster Worldwide staat in New York. Internationaal werken er circa 5.000 medewerkers in 26 landen (Nasdaq: MNST).

-///-

Achtergrondinformatie (